Prosinečki: Veća motivacija od utakmice s Italijom nije potrebna

robert prosinečki, reprezentacija BIH, robert prosinečki, BIH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Trening centru u Zenici počela pripreme za dva posljednja duela kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine – 15. studenog protiv Italije u Zenici te 18. studenog protiv Lihtenštajna u Vaduzu.

Izbornik Robert Prosinečki za ove je utakmice pozvao novajlije Luku Menala i Harisa Hajradinovića, a naknadno je danas, umjesto ozlijeđenog Tonija Šunjića, poziv dobio i Samir Memišević. Ozlijeđen je i Amer Gojak, koji je došao na okupljanje.

– Gojak je došao danas, ali i on je igrač na kojeg nećemo moći računati u ove dvije utakmice – otklonio je sve dileme Prosinečki, koji se nada da će njegovi puleni odigrati dobro ove dvije utakmice, pogotovo protiv Italije u Zenici.

Prosinečki je podsjetio da su dobro odigrali i ljetos u Torinu, usprkos porazu od 1:2. Smatra da, usprkos činjenici da su praktično izgubili sve izglede za direktan plasman, neće mu biti problem spremiti igrače za ovu utakmicu.

– Ne treba prevelike motivacije, pogotovo kada se igra s Italijom… Puno je igrača igralo skoro sve utakmice, po devedeset minuta, što je dobro. Bitno je da igraju u svojim klubovima i da budu svi zdravi do petka – kazao je Prosinečki, koji je najavio kako će protiv Italije manje-više igrati oni igrači o kojima razmišlja za baraž, u ožujku mjesecu sljedeće godine./HMS/