Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP: Vikingur Gota

Stadion HŠK Zrinjski, Liga prvaka, Vikingur Gota
Vikingur Gota

A sada nešto zaista egzotično. Vikingur Gota je klub s Farskih Otoka, države koja je pod patronatom Danske. Zanimljiva državica sastavljena od 18 otoka sa ukupno 50,778 stanovnika. Grad iz kojeg dolazi klub je Leirvik, važan po ribarskoj industriji i po maloj luci, a ima nešto manje od 1000 stanovnika. Klub igra na stadionu od 2000 sjedalica. Kad pričamo o uspjesima u Europi, treba istaknuti prolaz protiv finskog Inter Turkua, iz 2013., Dougava iz Latvije i norveškog Tromsoa 2014., te prošlogodišnjeg prvaka Kosova Trepče sa ukupno 6-2. U drugoj rundi proškle godine bolji je bio FH.

Klementsen im je trener, igraju u sustavu 4-4-1-1, igraju dosta ofanzivno i u njihovim utakmicama ima dosta golova.

Rasmusson- domaći golman, branio za U21 reprezentaciju.

Hanus Jacobsen- lijevi bek koji je cijelu karijeru prove na Farskim Otocima.

Gregersen- kapetan reprezentacije F. Otoka, stoper koji je igrao u Škotskoj u Ross Countryju.

Nieblas- Španjolac koji je igrao u svojoj domovini u Manresi, Linenseu, a igrao i u Portugalu, Cipru, Jordanu, Ekvadoru, Austriji ... Dosta visok, nije pretjerano poznat, ali dok je prošao pola svijeta, možda bi mogao biti korektan.

Cascoaval- stoper, ali igra i oba beka. Igrao u brojnim klubovima, najpoznatiji su ruski Luch, te azerbejdžanski Neftchi.Igrao i za reprezentaciju. Opasan u skok igri, dao čak 6 golova u domaćem prvenstvu iz prekida.

Djurhus- cijelu karijeru proveo na Farskim Otocima, def. vezni.

Hansen- domaći dečko, def. vezni igrao za mlađe selekcije ove zemlje.

Lawal- nigerijsko krilo, igrao za nekoliko danskih klubova. Protiv Treče bio opasan, 33 godine.

G. Vatnghamer-desno krilo, igrao za reprezentaciju, prošle godine uništio Trepču,. treba biti oprezan s njim po onome što se dalo vidjeti na isječcima iz tih utakmica.

S. Vatnhamer- of. vezni, reprezentativac, nije igrao izvan svoje domovine.

Olson- domaći igrač, okušao se u danskim nižim ligama. Napadač, ništa osobito, ne treba ga se bojati.

Zaključak: Ako pričamo o utakmicama s Trepčom valja ih shvatiti ozbiljno. I inače, s obzirom na par zanimljivih rezultata u Europi. Nisam ih gledao osim par sažetaka s Trepčom. Ali onako realno, nemaju čak ni domaćih reprezentativaca nešto, ako budemo igrali 100 %, šansa nam je 70-75 %. Opet ponavljam, ne poznajem ekipu, ali po rejtingu je to zaista dno. Ako ne budemo ozbiljni imat ćemo problema kao i svakim protivnikom do sad. Ali iskreno, želim ovu ekipu za protivnike.

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info