Predsjednik Partizana: Skandiranje Torcide na derbiju pokazalo je da nema mjesta za balkansku ligu

balkanska liga, Torcida, poruka
Subotnji derbi na Poljudu između Hajduka i Dinama izazvao je dosta pozornosti i u susjednoj Srbiji. Tamošnji mediji puno su pažnje dali navijanju Torcide koja je skandirala "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe", "Vukovar, Vukovar" i "Za dom spremni". Najvatreniji navijači Hajduka imali su i komentar na mogućnost osnivanja regionalne nogometne lige. Podignuli su transparent na kojem je pisalo "Bratimljenje nije opcija. Torcida protiv yugolige".

- Iz Uefe su jasno poručili da ne razmišljaju o stvaranju balkanske lige i tu nema mjesta daljnjoj diskusiji. Događaji na Poljudu su potvrda da ne može doći do zajedničkog natjecanja - rekao je za Blic predsjednik Partizana Milorad Vučelić, koji je od starta bio protiv regionalne lige.

Srpski nogometni stručnjak Ilija Petković drugačije razmišlja.

- Ovakvi incidenti su pripremljeni, tu se ništa ne događa spontano. I pored svega se zalažem za organiziranje regionalne lige jer su stadionu svugdje prazni. Najbolje bi bilo organizirati referendum kako bi se vidjelo tko je za balkansku ligu, a tko protiv. Uvjeren sam da ljudi žele zajedničko natjecanje - rekao je Petković.

vecernji.hr