Okupljanje navijača Liverpoola iz BiH

Liverpool, BIH
Organizator je bio Liverpool Fan Club BiH, koji u svojoj organizaciji ima već 7 uspješno organiziranih okupljanja kako na nivou BiH tako i na nivou regije jer su na ovim vrstama druženja uvijek prisutni i Redsi iz susjednih zemalja. Da tako bude i ovaj put, pobrinuli su se gosti iz Srbije i Crne Gore.

Okupljanje je započelo u ranijim jutarnjim satima, gdje su se navijači međusobno upoznali, družili, razmijenili dosadašnja iskustva i onda svi zajedno čekali početak utakmice, Everton-Liverpool. Himna You''ll Never Walk Alone je odjekivala cijeli dan bez obzira na rezultat jer kako nam kažu: Važnije je da smo svi proveli još jedan predivan dan, uz smijeh, druženje i pjesmu, te se zbližili na nama poseban način, i stekli dobra poznanstva koja su početak velikih prijateljstva.

''Naš Fan club djeluje i humanitarno, što smo pokazali na nekoliko prethodnih okupljanja, tako da smo i ovaj put spremili jednu humanitarnu akciju te prikupljeni novac donirali udruženju „LJUBIČICA".- rekla nam je glasnogovornica fan cluba Adrijana Prskalo.

Liverpool Fan Club BiH je osnovan prije 3 godine i zasad broji oko 2000 članova. Jedan je od najorganiziranijih fan clubova u našoj zemlji ali i u regiji.