Odigrani susreti Lige prvaka u skupinama A, B, C i D

Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, GNK Dinamo, Liga prvaka, GNK Dinamo, Real Madrid, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Real Madrid, apoel, Liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, Bayern, Juventus, Liga prvaka, AC Milan, FC Barcelona, Arsenal, Borussia Dortmund, Marseille, Napoli, Porto, zenit, Atletico Madrid, FC Celtic, Ajax, Liga prvaka, Real Madrid, Juventus, Bayern, Bayer, Galatasaray, PSG, CSKA, Manchester United, Manchester City, crvena zvezda, Liga prvaka, Liga prvaka, PSG, UEFA, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, grčka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka
Skupina A
INTER - TOTTENHAM 4:3
TWENTE - WERDER 1:1

U dvoboju vodećih momčadi A skupine nije bilo neizvjesnosti. Domaćini su poveli već u prvoj minuti, a strijelac za 'crno-plave' bio je kapetan Javier Zanetti, koji je s 37 godina na leđima postao i najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka. Gosti su posve potonuli u osmoj minuti, kada je opravdano isključen vratar Gomes, a potom je s bijele točke bio precizan Samuel Eto'o. Redknapp je naravno morao izvaditi nekog od igrača, a nažalost, bio je to naš Luka Modirć, jedini koji je i dobio priliku na ovoj utakmici. Niko Kranjčar cijeli je dvoboj odgledao s klupe za rezerve, dok su Ćorluka i Pletikosa sjedili na tribini. Već u 14. minuti bilo je 3:0, a strijelac je bio Dejan Stanković. Potpunu katastrofu londonske momčadi, i to već u prvom dijelu, potvrdio je Eto'o, koji je smiješnim napravio Gallasa, i pokraj Cudicinija zabio za 4:0.

Naravno, s takvom prednošću, domaćini su se u drugom dijelu opustili, pa je Gareth Bale u 52. minuti uspio, istina nakon sjajnog solo-prodora, zabiti pogodak za 4:1. Kako je vrijeme odmicalo, utakmica je bila sve uspavanjija, posebno za domaćine. Znao je to iskoristiti Velšanin Gareth Bale, koji je na identičan način kao i kod prvog gola, u samoj završnici poentirao još dva puta i vratio 'spurse' u igru. Ipak, vremena za potpuni preokret više nije bilo.

U drugoj utakmici A skupine, dogodio se rezultat koji najviše odgovara Redknappovoj momčadi. U zanimljivoj i izjednačenoj utakmici, domaćini su poveli u 75. minuti, preko Janssena, ali samo pet minuta kasnije Arnautović je pogodio za 1:1.


Skupina B
SCHALKE - HAPOEL 3:1
LYON - BENFICA 2:0

Iva Rakitić nakon knock-outa zadobivenog u dvoboju U-21 reprezentacija Hrvatske i Španjolske napokon se oporavio, te je svoju prigodu čekao na klupi. I dočekao ju je u 53. minuiti, kada je ušao umjesto Moritza. Samo pet minuta kasnije Raul je, svojim drugim pogotkom, praktički riješio pitanje pobjednika. S takvom prdnošću, domaćini su mogli igrati još rasterečenije, a kao rezultat takve igre je i pogodak za 3:0, u režiji Jurada. Izraelci su u sudačkoj nadoknadi smanjili na 3:1.

Za razliku od Rakitića, Dejan Lovren je na klupi Lyona odgledao cijeli dvoboj protiv Benfice. Briand u 21. i Lisandro u 51. minuti bili su strijelci za pobjedu 2:0, s time što je Benfica od 43. minute igrala s igračem manje jer je Gaitan zaradio dva žuta, to jest crveni karton.

Skupina C
GL. RANGERS - VALENCIA 1:1
MAN. UNITED - BURSASPOR 1:0

1. Manchester United  7
2. Glasgow Rangers  5
3. Valencia 4
4. Bursaspor 0


U dresu 'crvenih vragova' opet nije bilo Rooneya, što je i razumljivo na njegovu želju da napusti United. Naravno, protiv turske momčadi njegov se izostanak nije smio osjetiti, a da tako i bude pobrinuo se Nani već u sedmoj minuti. Nakon toga Fergusonova momčad je nastavila s pritiskom prema Ivankovu, ali unatoč potpunoj dominaciji rezulat se nije mijenao. Ipak, i taj jedini pogodak bio je dovoljan Unitedu da sami ostanu na vrhu tablice, jer Rangersi su na svom stadionu remizirali s Valencijom. Glavni junak te priče bio je Edu, koji je u prvom dijelu zabio za svoju momčad. No, u 46. minuti zabio je i za Španjolce, što ga je pretvorilo u 'anti-junaka'.   


Skupina D
PANATHINAIKOS - RUBIN 0:0
BARCELONA - KOPENHAGEN 2:0

1. Barcelona 7
2. Kopenhagen 6
3. Rubin  2
4. Panathinaikos 1

Barcelona je u izravnom dvoboju s konkurentom za prvo mjesto, Kopenhagenom, pobijedila s 2:0 i prezuela vrh tablice. Junak dvoboja na Nou Campu bio je, a tko drugi nego Lionel Messi. Argentinac je zabio dva puta, u 19. i 90. minuti, uz napomenu da je Barcelona tijekom utakmice imala loptu u svom posjedu čak 64 posto, i da je prema Wilandu uputila 16 udaraca. Bili su prvi golovi koje je vratar danske momčadi primio u dosadašnjem dijelu Lige prvaka.

U drugom dvoboju skupine Panathinaikos i Rubin podijelili su bodove, u utakmici koja nije pružila previše zanimljivog jer Grci su tek dva puta zaprijetili gostima, a Rusi tri puta domaćinima.

izvor: tportal.hr