Nogometaši Zrinjskog protiv Mladosti traže prvu pobjedu u nastavku sezone

Blaž Slišković, press, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski

Nogometaši Zrinjskog u okviru 22. kola Premijer lige BiH u subotu gostuju kod Mladosti iz Doboj Kaknja. Za "Plemiće" bit će to iznimno teška utakmica s obzirom da su mnogi igrači pod dojmom prerane smrti 23-godišnjeg vratara Krešimira Bandića, koji je ponikao u Zrinjskom.

- Sve nas u klubu ta vijest jako je potresla. Bandić je bio omiljen i u klubu i u gradu, i sigurno nam nije bilo lako raditi proteklih dana. Na žalost ovakvih trenutaka u životu ima i moramo se nekako izdignuti iznad toga i fokusirati se na sutrašnju utakmicu - kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Što se tiče same utakmice Slišković je istaknuo kako jedino pobjeda i tri boda ostavljaju Zrinjski u igri za obranu naslova prvaka.

Zrinjski ima stopostotan učinak protiv Mladosti u sedam međusobnih utakmica igranih u Premijer ligi BiH što, po Sliškovićevim riječima, za njegove igrače predstavlja određenu psihološku prednost, ali i dodatni motiv za Mladost.

- Tradicija je na našoj strani, mislim da smo u sedam susreta upisali svih sedam pobjeda. Međutim, domaćin sigurno želi tu tradiciju prekinuti. Imaju dobru momčad, izvrsnog trenera i igraju veoma kvalitetno. To su pokazali i u zadnjoj utakmici protiv Željezničara. Dolazak Zrinjskog, aktualnog prvaka, za njih će biti poticaj i motivacija više. Moramo se pripremiti da nas čeka teška utakmica i svih 90 minuta moramo biti maksimalno fizički i psihički spremni - kazao je strateg Mostaraca.

Nakon domaćeg remija protiv Radnika u prošlom kolu, Slišković je izjavio kako se nešto u klubu mora mijenjati, pa je čak spomenuo mogućnost da napusti klupu Zrinjskog. Danas je pojasnio tu svoju izjavu, kazavši kako mu je namjera bila prodrmati i probuditi neke igrače.

- Možda sam ishitreno, zbog ljutnje i nervoze, rekao neke stvari, pa čak i u pitanje doveo svoj angažman. Ja sam spreman i dalje raditi dok god uprava ima povjerenje u mene i u moj rad. To nije upitno. Ja sam tim izjavama htio razdrmati cijelu ekipu, i sebe, i upravu, da se trgnemo što je prije moguće jer zapali smo u rezultatsku krizu - kazao je.

Ono što mu je zasmetalo, dodao je Slišković, je nedostatak motiva kod nekih igrača.

- Tehničke pogreške, nekvalitetan pas, neuigranost, to se može tolerirati, ali nedostatak želje, volje i trke to ne može. Taj nedostatak motiva kod pojedinaca je ono čime sam bio razočaran nakon utakmice s Radnikom - istaknuo je Slišković te dodao kako onaj tko ne vjeruje da Zrinjski može i ove godine do naslova prvaka nema što tražiti u klubu.

Sutrašnju utakmicu zbog ozljede propustit će Edin Rustemović, Damir Šovšić i Dalibor Veselinović, a Slišković je najavio kako će, s obzirom na to da već u srijedu Zrinjski igra uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva, vjerojatno odmoriti ili Miloša Filipovića ili Slobodana Jakoveljevića, koji su odigrali po 90 minuta u sve tri utakmice proljetnog dijela sezone.

Priliku bi u vrhu napada mogao dobiti Staniša Mandić, novo pojačanje Zrinjskog.

- Trebali bismo vidjeti šta Mandić može. Na treninzima je to sve divno i krasno, ali utakmica je jedino pravo mjerilo i razmišljam da ga povedem, pa da konkurira s Bekićem za prvih jedanaest - zaključio je Slišković.

Utakmica Mladost - Zrinjski igra se u subotu od 15 sati, uz izravan prijenos na BHT1.

FENA