NK Široki Brijeg-NK Gošk 3:0

Široki Zrinjski

I lakše nego što su očekivali Širokobriježani su stigli do punoga plijena u susretu s GOŠK-om pošto su već iz prve dvije akcije u uvodne četiri minute susreta postigli dva gola i već u tako ranoj fazi prelomili današnju utakmicu nakon koje su usamljeni na vrhu premijerligaškog poretka. U završnici dvoboja Matić je postigao i treći gol, pa je završilo s uvjerljivih 3:0.

Domaćin je nastupio bez svoga kapetana Josipa Barišića (viroza) i već neko vrijeme odsutnog Josipa Ćorića, međutim i gosti su na Pecaru istrčali bez nekolicine ponajboljih svojih igrača.

Odmah od samog početka gledatelji su gledali pritisak domaćina i tako već u 3. minuti vidjeli prvu loptu iza leđa vratara Dalibora Kozića. Dogodila se jedna loša reakcija gostujućeg kapetana Odaka kojemu Menalo s leđa krade loptu i upošljava Čabraju koji pogađa za početnih 1:0.

Nije prošlo ni 30-tak sekundi nakon vodećeg gola a uslijedilo je novo slavlje Širokobriježana. Ovoga puta je Begonja ubacio s desne strane, vratar Kozić kratko odbio, ali točno do Menala kojemu nije bilo teško da ga i po drugi put matira, te svojim osmim prvenstvenim zgoditkom ove sezone udvostruči prednost Sablićeve momčadi.

Nastavio je Široki Brijeg napadati i dalje, pa je tako Čabraja u 6. minuti šutirao povrh gola, a minutu kasnije vratar Kozić odlično zaustavio volej Dine Ćorića.

Ćorić je u 10. minuti lijepo gurnuo loptu za Čabraju, međutim ovome je pri udarcu ona nezgodno odskočila i otišla daleko iznad gola. U 15. minuti stopostotna prilika za Menala nakon što se Đajić poskliznuo, ali se i napadač domaćih spetljao, te nije uputio najbolji udarac pa je Kozić nekako i to zaustavio.

Čabraja je u 18. minuti pokušao s nekih 18 metara, ali je pri udarcu izblokiran pa je lopta otišla malo pored gola. U 24. minuti su se "pokazali" i gosti nakon što je Odak odigrao dobru, ali ipak malo prebrzu loptu za Ankovića.

Matić je u 25. minuti postao prvi igrač s javnom opomenom zbog udaranja Ankovića u lice, a u 28. minuti na pravi način oglasili su se i Škripari gromoglasnim skandiranjem "Vukovar, Vukovar".

Čabraja je u 29. minuti pokušao iskosa lobovati istrčalog Kozića, no ipak nije bio precizan. Ubrzo nakon toga uslijedio je i Ćorićev udarac s 20-tak metara, ali kojih metar visoko iznad gola. U preostalih 15 minuta prvog dijela nije se ništa naročito događalo, jer i domaći kao da su malo "izdahnuli" nakon tih "ubitačnih" prvih 30 minuta.

GOŠK je prvi zaprijetio u nastavku dvoboja kada su "Lavovi" odigrali lijepu akciju kroz sredinu terena, pa se Anković našao u dobroj prilici, ali pri pokušaju udarca ipak bio izblokiran. Široki Brijeg je uzvratio u 62. minuti udarcem Menala, koji je gađao bliži kut protivničkog gola, ali je Kozić još jednom bio pobjednik.

Par minuta prije te akcije gostujući strateg Slaven Musa je napravio dvostruku zamjenu ubacivši Sušića i Ramića umjesto Zolja i Ankovića.

Kako se utakmica primicala kraju bilo je to sve manje gledljivo, jer domaćini su taktički držali loptu, a i gosti nekako kao da su se pomirili s porazom još puno prije zadnjeg sučevog zvižduka. Istina, obavio je Musa u 78. minuti i treću zamjenu ubacivši Mišića umjesto Raguža, no ni to nije donijelo neki poseban pomak u igri "Lavova" iz Gabele.

I Sablić je u toj 78. minuti mijenjao ubacivši Ivankovića umjesto Kožula. Mišić je u 82. minuti "odapeo" s nekih 23-24 metra gađavši suprotni kut, ali nije pogodio, jer je lopta išla dobrih metar od gola "promrzlog" Bilobrka.

Darko Đajić je u 90. minuti zbog prekršaja nad Čabrajom zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, a potom su domaćini u prvoj minuti sudačkog dodatka stigli i do trećeg gola kada Dino Ćorić bilježi asistenciju, a Bernardo Matić pogađa s nekih desetak metara i postavlja konačnih 3:0.

ŠIROKI BRIJEG - Stadion Pecara. Sudac: Ilija Živković (Orašje). Utakmica 15. kola PL BiH: Široki Brijeg - GOŠK 3:0 (2:0). Strijelci: 1:0 Čabraja (3), 2:0 Menalo (4), 3:0 Matić (90+1). Žuti kartoni: Matić i Begonja (Široki Brijeg), Radeljić (GOŠK).

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk - Matić, Bralić, Marković, Kožul (od 78. Ivanković), Ćorluka, Begonja, Lončar (od 83. Marić), Ćorić, Menalo (od 85. Baraban), Čabraja. Šef stručnog stožera: Goran Sablić.

NK GOŠK: Kozić - Radeljić, Đajić, Odak, Vego, Zolj (od 59. Sušić), Raguž (od 78. Mišić), Ereiz, Anković (od 59. Ramić), Deak, Kobiljar. Šef stručnog stožera: Slaven Musa.

(www.jabuka.tv)