NK Gošk: Zrinjski generalka za igrače na probi

NK GOŠK, pripreme

...nogometaša, a u prvom planu su bile prinove kao i igrači na probi.
- Rezultat je bio u drugom planu i htio sam provjeriti mogućnosti novaka. U tome pomalo zabrinjava naša neučinkovitost, a što se može pripisati i nedovoljnoj koncentraciji poslije bazičnih priprema gdje su igrači još dosta teški, govori Kulović.
U nedjelju nisu nastupila tri veznjaka, Miljenko Bošnjak, Stipe Dodig i Matej Rozić, dok prinove tek trebaju pokazati pravo lice.

- Nebojša Popović je dosta nespreman i trebat će biti strpljiv s njim kako bi došao u formu, ali je jasno da se radi o kvalitetnom nogometašu. Ugodno me iznenadio zadnji vezni Miloš Bratić iz nevesinjskog Veleža koji je nastupao i za crnogorski Grbalj. Ivan Buhač iz Širokog Brijega je igrao na mjestu lijevog veznog u formaciji 4 - 4 - 2 i prilično se ispromašivao, prokomentirao je Kulović pridošlice.
Osim spomenutih GOŠK je dobio i novog stopera u bivšem junioru Željezničara Faruku Gačanu.

- Brotnjo je borbena momčad, ali ipak nisu pravo mjerilo da bih donio odluku po pitanju nekih igrača. Zato će za one na probi generalku predstavljati utakmica sa Zrinjskim nakon koje bi trebali donijeti konačni sud o njima, pojasnio je Kulović.
Upravo na mjestu stopera Lavovi najviše trebaju pojačanje jer je spram jesenskog dijela klub ostao bez Marija Mornara i Josipa Bonacina.
- Moramo naći pravo rješenje jer se ne možemo osloniti potpuno na juniore kojih sada imam šest u ekipi, zaključio je Faruk Kulović.

Osim spomenutog dvojca igrača zadnje linije GOŠK su napustili još Mladen Stjepanović, Marko Lepinjica, Ivan Baćak, Stjepan Šimičić, Luka Fuštin, Danijel Marić i Davorin Mustapić. Sljedeća provjera GOŠK-a će biti ona protiv Zrinjskog u subotu. Poslije toga je planiran ogled s ekipom hrvatskog niželigaša Trnja 8. veljače, te Neretve u Metkoviću 11. veljače. Nakon toga će 15./16. veljače uslijediti i turnir koji će organizirati Gabeljani, 24. po redu Memorijal Andrije Ankovića, na kojem će nastupiti Zrinjski, Čapljina, Budućnost iz Podgorice i domaćin GOŠK. U proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH, koji započinje 2. ožujka, Gabeljani će startati s pete pozicije ljestvice.Er. B.

Miloš: Bit ćemo bolji nego jesenas

Član Druge lige FBiH Jug Brotnjo je započeo pripreme već 10. siječnja i odigrao dvije test utakmice. Poraženi su od Sarajeva (4:0) i remizirali s GOŠK-om (0:0).
- Velika je razlika u kvaliteti kad je u pitanju Sarajevo i jedino pozitivno iz tog meča je što gol nismo primili iz igre, nego sve iz prekida koje u ovoj fazi nismo vježbali. Protiv GOŠK-a smo odigrali dosta bolje, a očekivao sam i od njih da su kvalitetnija ekipa. Zadovoljan sam pristupom, a očigledno je da nam nedostaje strijelac u timu, kazao je trener Brotnja Tihomir Miloš.
Čitlučani su zimus ostali bez Mateja Skoke i Alena Brajkovića dok su u klub stigli Ivan Stojanović, Predrag Jurić i Josip Miloš.
- Očekujem da ćemo uskoro riješiti pitanje dolaska Ivice Galića koji bi bio pojačanje u napadu. Mislim da ćemo u drugom dijelu biti bolji nego jesenas, izjavio je Miloš.
Čitlučani imaju dogovorene mečeve sa Vitezom 2. veljače u Međugorju te sa Slogom u Ljubuškom 15. veljače. Prvenstvo u Drugoj ligi FBiH Jug započinje 8. ožujka.

Dnevni list