Niko Kovač i ostali izbornici okupili se u Brazilu

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
...na brazilskom otoku Santa Catarina, na Fifinom 'workshopu' na kojem će biti upoznati s detaljima skorašnjeg World Cupa.

Kovača i njegove kolege dočekalo je oblačno i kišovito vrijeme u gradu koji slovi kao 'tropski raj' i brazilska 'clubbing oaza'. Florianopolis nazivaju i gradom surfera sa 42 bijele prekrasne pješčane plaže.

Fifin 'workshop' je više od uobičajene 'radionice'. U Florianopolisu su se okupili i team menadžeri reprezentacija, dužnosnici zaduženi za sigurnost, članovi liječničkih komisija, te glasnogovornici saveza. Razgovarat će se i o detaljima transporta, treninga, nizu marketinških pravila, pa čak i od dopuštenoj veličini 'loga' proizvođača sportske opreme. Kako će za vrijeme SP-a u nekim brazilskim gradovima biti velika vrućina i vlaga raspravljat će se i mogućima kraćim pauzama za vodu tijekom susreta.

Za nas je to važno jer će upravo Hrvatska protiv Kameruna igrati u Manausu u kojem se očekuju najteži vremenski uvjeti. Osim izbornika Kovača u Brazil su doputovali i izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, član Zdravstvene komisije HNS Zoran Bahtijarević, te glasnogovornik Tomislav Pacak.

Nakon 'workshopa' u Florianopolisu, Brazilci će 24. i 25. veljače u Sao Paulu organizirati poseban seminar na kojem će se raspravljati o sigurnosnim pitanjima. Na seminaru će gostovati i predstavnici brazilske policije i vojske, kao i ministarstva pravosuđa. "Sigurnost svih sudionika SP-a je jedan od naših najvećih zadataka. Na seminaru ćemo predstaviti javnosti sigurnosne detalje," kazao je direktor osiguranja na svjetskom prvenstvu Hilario Medeiros.

Hina