Niko Kovač: Ako pristup bude pravi, imamo dobre izglede

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
Zbog ozljede na okupljanje neće doći Šime Vrsaljko, a svi su ostali zdravi.

"Bugarska je krenula dobrim putem, stvara kvalitetnu i ozbiljnu momčad. Ludogorec im igra u Ligi prvaka, imaju dobrih pojedinaca u Rusiji i čeka nas težak protivnik u vrućoj atmosferi. Igraju i prema naprijed i prema natrag, a posebno su jaki po desnoj strani. Bit će to veliki izazov, no sve smo poduzeli u analizi i dečki znaju da je ovo ključna utakmica. Dobro je izvući pozitivan rezultat u gostima, a dobro bi bilo i radi nadogradnje protiv Azerbajdžana poslije. Ako naš pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede", sažeo je svoja razmišljanja o dvoboju u Sofiji, prvom gostujućem u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Hrvatski reprezentativci redovito donose vijesti o uspješnim nastupima za svoje klubove. Kako sve to prenijeti na reprezentativni uspjeh?

"Jedno je igrati u klubu, a drugo u reprezentaciji. Oni koji igraju dobro i zabijaju sigurno su puni samopouzdanja i pokušat će to prenijeti i na reprezentaciju, da se dobra atmosfera održi i u svlačionici i na terenu. Prihvaćam dobronamjerne, stručne kritike. Kritika je bilo i kada sam bio igrač, a sada ih je još i više kada donosim odluke. Protiv Malte nismo igrali dobro u prvom dijelu, ali u nastavku smo stvarali prigode, što nije lako ni protiv slabijih suparnika. Optimist sam", odgovara Kovač.

Hrvatski je izbornik odgovarao i na pitanja o pojedinim igračima poput Nike Kranjčara, Ivice Vrdoljaka, Andreja Kramarića i Ivana Perišića.

"Niko Kranjčar bio je u problemima u Ukrajini, trenirao je i s drugom momčadi. Vratio se u QPR, gledamo sve utakmice i znamo u kojem je stanju. Nije još u stanju u kakvom je bio prije Svjetskog prvenstva i zato ga nismo zvali. Igrači moraju biti zdravi, spremni, pod maksimalnim opterećenjem i dobri. Pred njim je još nekoliko tjedana rada da do kraja napuni baterije, sigurno ga nismo zaboravili", kaže.

"Krenuli smo u proces pomlađivanja, naš je cilj dati mladima priliku da mogu sazrijevati sa starijima. Oni koji su ovdje to su i zaslužili, donijeli su novi vjetar. Što se Vrdoljaka tiče, mi na toj poziciji imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Razmišljam o tome, ali mislim da smo ovako jači. Kramarić se nameće i za prvu postavu, igra u vrhunskoj formi. Vidjet ćemo i na treningu koja je najbolja opcija. Želimo se držati svog stila, ali ne smijemo zanemariti protivnika", nastavio je Niko Kovač.

Perišić je povratnik u reprezentativni tabor poslije operacije ramena.

"Drago mi je da se Perišić vratio prije nego smo očekivali. Smatram da je fizički spreman, no još ćemo popričati kako se osjeća i koordinirat ćemo i njega i druge kroz treninge kako bismo u petak bili maksimalno oštri", zaključio je.

hns-cff.hr