Na Poljudu se prodaje trava za 50 kuna

HNK Hajduk, Torcida

Foto: HNK Hajduk

Mehanizacija je  već digla skoro polovicu travnjaka, a intenzivni radovi nastavit će se sljedećih šest tjedana. Hajduk će stoga iduće četiri utakmice igrati na gostujućem terenu, a očekuje se da će novi travnjak zasjati u punom sjaju uoči derbija s Rijekom na Poljudu. Sve je detaljnije Hajdukov voditelj Odjela logistike Jakša Radnić.  

- Prvi put nakon 1979. godine kada je izgrađen stadion pristupili smo cjelokupnoj rekonstrukciji poljudskog travnjaka. Morali smo krenuti u ove radove jer je teren potpuno uništen, ponajviše zbog nestručnog održavanja proteklih nekoliko godina, a analizom smo utvrdili da se uglavnom za te svrhe koristio nekvalitetan materijal. Rekonstrukcija obuhvaća cjelokupno igralište s drenažnim sustavom, znači mijenjamo sve osim odvodnih kanala. Time ćemo dobiti novi treset, podlogu, navodnjavanje i novu travu. Cijena je 3,2 milijuna kuna, a radove u potpunosti financira Grad Split - kazao je Radnić.

A usporedno s radovima započela je i prodaja dijela travnjaka koje navijači mogu u obliku kvadrata kupiti kao uspomenu na igralište na kojem su odigrane neke od najvećih utakmica u povijesti kluba. U Hajduku ističu kako ova akcija neće donijeti veliku zaradu, već se radi o simboličnom ustupku navijačima koji za sebe žele zadržati dio povijesti. Dio travnjaka može se kupiti isključivo sutra od 10 do 20 sati.

- Željeli smo udovoljiti interesu naših navijača i svih onih koji vole klub. Za danas  smo organizirali prodaju koja će se odvijati na sjeveroistočnom dijelu igrališta tako što ćemo otvoriti ulaz L na sjevernoj tribini i pustiti sve zainteresirane kupce na teren. Tu ćemo postaviti prodajno mjesto na kojem će se moći kupiti takozvana kocka dimenzije 30 puta 30 centimetara po cijeni od 50 kuna. Stoga pozivam sve zainteresirane da dođu sutra jer na žalost zbog dinamike radove ne možemo produžiti prodaju - kazao je direktor Odjela marketinga i prodaje Aljoša Bašić napomenuvši za kraj da će klub izdavati fiskalizirani računi. 

izvor: dalmacijanews.hr