Na Pecari vjeruju u postojeći kadar

NK Široki Brijeg, Gabala, Gorana Zakarić, wagner, NK Široki Brijeg, Mlada Boleslav, Premijer liga BiH, wagner, NK Široki Brijeg, FK Sloboda, NK Široki Brijeg, NK Travnik, NK Široki Brijeg, Slaven Musa

Iznio ju je kadar koji je minule jeseni znao poprilično oscilirati, no djeluje kao da su u konačnici stvari ipak sjele na svoje mjesto, piše Dnevni list.

Dva vezana remija, protiv kuće s Travnikom i u gostima s Vitezom, poprilično su unervozila Pecaru. Travnik je vrlo lako, da nije bilo raspoloženog vratara Antonija Solde mogao odnijeti i puni plijen, u Vitezu je to, kako je šef struke Slaven Musa istaknuo, bio "antinogomet u lošim uvjetima". Pa ipak, sve je to realnost bh. nogometa, i sudački previdi, i loši tereni i sve što ide uz to. Sve se to mora proći da bi na kraju ostvarili cilj, a u Širokom se ove sezone prije svega žele vratiti u Europu.

Trebalo je proći i nervozan duel sa Sarajevom koji je lako mogao otići u oba smjera, ali eto nije - tradicija je nastavljena. Pecara je mogla u miru utonuti u zimski san. A on će trajati do 11. siječnja iduće godine, kada će Musa održati prozivku. Nakon njegovog povratka u 8. kolu momčad više nije gubila - u prvenstvu je upisano sedam pobjeda i četiri remija uz gol-razliku 18:5, u Kupu tri pobjede uz gol razliku 14:0.

- Zadovoljni smo postojećim igračkim kadrom, jer momčad je popunjena na svim pozicijama i ne treba veće promjene, smatra šef struke te ističe: Na proljeće je za očekivati još bolja izdanja nakon što se svi pojedini igrači oporave od ozljeda, a oni koji su ljetos kasnije pristigli u klub prođu kompletne pripreme ove zime.

O kojim se igračima točno radi? Jozo Špikić se teže ozlijedio za vrijeme ljetnih priprema, a prognoziran mu je povratak za nekih pola godine. U kadru su još tri stopera, Slavko Brekalo, Slavko Bralić te Boris Pandža koji je i sam bio ozlijeđen dobar dio jeseni, pa bi Špikićev povratak zasigurno bio pozdravljen. I napadačka linija poprilično se mučila na zdravstvenom planu. Ivan Krstanović je stigao nespreman i ozlijeđen, pa s tog aspekta tri pogotka u osam prvenstvenih utakmica zapravo i nisu toliko razočarala.

- Malo me zakočila ozljeda na početku, nisam bio spreman kada sam došao tu, ali moram biti iskren i reći da nisam očekivao ovako loše terene, rekao je i sam.

Vjerujemo da se punim pripremama s momčadi raduje i Nigerijac Goodness Ohiremen Ajayi, koji je na Pecari stigao baš kada je počinjalo prvenstvo. Posuđen je iz Rijeke do kraja tekuće sezone, a usprkos velikim očekivanjima, svoj je obol dao u samo pet utakmica. Nije se do kraja nametnuo. I Ivan Baraban je stigao s ozljedom, no u završnici produljene jeseni ipak se izborio za svoju minutažu. Zajedničko Krstanoviću, Ajayiju, Barabanu, ali i stoperu Slavku Braliću, veznjaku Ivanu Sesaru te krilnom ofenzivcu Ivanu Crnovu je da su oni u klub došli u periodu dok je momčad vodio Davor Mladina - nadolazeće pripreme bit će im prve sa Slavenom Musom kao šefom, što bi mogao biti važan detalj.

- Mislim da ćemo biti još bolji nakon što prođemo pripreme skupa..., jer sami znate da sam ja stigao poslije 7. kola, izjavio je strateg Plavo-bijelih.
Može se reći da je Široki ljetos kadar remontirao u tolikoj mjeri da ...

Gdje je nestao Crnov?

Ivan Crnov se uklopio u sastav Širokog, ali nekako tiho. Bio je koristan na krilu, ali izostalo je ono s čime se istaknuo u dvije prethodne sezone u Zrinjskom - pogoci. Bio je Mostarcima, uz Denija Simeunovića, vjerojatno najvažnija karika u osvajanju naslova prije dvije sezone, zabio je tada deset pogodaka, a u Široki je došao nakon što je u dresu s lentom ubacio osam komada.

Wagner i Pehar vukli momčad

Nakon problematične prošle sezone, Mate Pehar se izdigao u jednu od najvažnijih karika tima s Pecare. Minule jeseni bilo ga je na svakom dijelu terena, urođenu borbenost konačno je pretvorio u formu koja vuče momčad. Očekivano, ponovno je jedan od najvažnijih figura bio i iskusni Wagner. U siječnju će mu biti 38, no on je svejedno u prvih 18 kola zabio deset pogodaka, što ga je na vječnoj listi Premijer lige odvelo do rekordne brojke 109. Mogao je i više da ga u završnici nije zatekla ozljeda. Istaknuti treba i vratara Antonija Soldu koji je primio 14 pogodaka, po čemu je četvrti u Ligi. U osam od ukupno 17 susreta nije primio pogotka.