Može li Luka Modrić u Realu postati najbolji igrač svijeta?

Nakon dvomjesečne sapunice i natezanja oko Luke Modrića, najbolji hrvatski nogometaš i 'motor' momčadi Hrvatske nogometne reprezentacije, napokon je potpisao ugovor s velikim Real Madridom. Kruna je to ionako velike karijere koja je započela u rodnom Zadru, a preko Mostara, Zrinskog i Intera se nastavila u zagrebačkom Dinamu.

još u ljeto prošle godine postalo je jasno da je Modrić 'prerastao' Tottenham, osrednji premierligaški klub koji je s Lukom prvi puta u povijesti ušao u najveće nogometno natjecanje na svijetu - Ligu prvaka. Već tada je opasno zagrizao drugi klub iz Londona, gradski rival 'pijetlova', Chelsea. Modrić je bio najveća želja Romana Abramovića, a 'cifre' koje je nudio za omalenog hrvatskog veznjaka 'pomutile' su pamet Danielu Levyju, jednako dobrom menadžeru koji je znao kakvog igrača ima u svojim redovima. Zato ga je odlučio zadržati, a samim time i odbiti sve ponude koje je Abramović ponudio.

Obećao je da će ga pustiti iduće godine, a skromni Luka složio se. I isplatilo se! Modrić je potpisao ugovor života, ugovor s Kraljevskim klubom, toliko znanim da o njemu ne treba trošiti riječi. Klub koji je više puta osvajao sva svjetska i europska natjecanja, klub u kojem igraju samo odabrane zvijezde svjetskog nogometa i klub koji je dječački san svih dječaka koji šutiraju loptu po travnjacima i livadama širem svijeta.

Navijači su ga prihvatili, a on im se već odužio

Neobično za inače skromnog Luku, medijska 'hajka' koja se podigla zbog transfera i svega što se zbivalo oko njega, zaintrigirala je nogometne fanove diljem svijeta.

- Što se to krije u malom Luki ako ga želi najveći trener na svijetu, Jose Mourinho - strepili su navijači Kraljevskog kluba pri potpisu dugo očekivanog ugovora. I otkrili.

Luka je, naime, nakon samo dva treninga sa novim klubom 'ubačen u vatru' i to protiv najvećeg rivala, Barcelone, najboljeg kluba na svijetu po mišljenju svih nogometnih moćnika i znalaca. I nije razočarao.

Naprotiv, Luka je u samo desetak minuta provedenih na Santiago Bernabeuu dokazao zašto ga je Mourinho čekao puna dva mjeseca, zašto je čekao samo njega. Od osam dodavanja koja je uputio svojim suigračima, sva su bila točna, a uspio je i prekinuti kontru Barcelone, koja je najveće oružje katalonskog diva. Uz sve to, našao se u izglednoj prilici za postizanje pogodka, ali loptu koju je uputio prema vratima Victora Valdesa blokirao je Alex Song.

Modrić je dobio zasluženi pljesak i ovacije cijelog stadiona, a suigrači su mu trčali u zagrljaj kako bi mu čestitali na odličnom debiju. Prvi od njih bio je Cristiano Ronaldo, jedna od najvećih zvijezda današnjice, koji je sigurno prepoznao njegov talent.

Kad te Cristiano Ronaldo i Mourinho 'uzmu pod svoje'

- Luka Modrić je odličan igrač. Već se po prvim treninzima i utakmici protiv Barcelone vidi da će biti pravo pojačanje za nas - rekao je nakon utakmice Ronaldo.

I prije nego je prešao u Real, znali smo da je Luka klasa za sebe, a prije Eura osjetio je da bi ovo mogla biti njegova sezona.

- Ovo bi moglo biti moje prvenstvo, mogao bi postati najbolji igrač EURA - govorio je tada Modrić, kada je već bilo izvjesno da je samo pitanje vremena kada će otići iz Tottenhama.

U četvrtak je održan ždrijeb Lige prvaka, a proglašen je i najbolji europski igrač godine - Andres Iniesta. Mi se pitamo, može li Luka Modrić s godinama postati najbolji europski igrač?

Zašto ne? Uz njegovu disciplinu, želju, motoričke sposobnosti i pregled igre ništa nije nemoguće. Luka je rođeni vođa na terenu, svojom igrom potiče druge igrače, a skromnošću i disciplinom skuplja simpatije sa svih strana, pogotovo suigrača. Iniesta je sa osam pogodaka i 11 asistencija tek prosječan igrač Primere, a nagradu za najboljeg europskog igrača može zahvaliti uspjesima u reprezentaciji.

Ipak, puno je igrača 'pojela' žetva pobjeda koju konstatno traži igranje u Real Madridu. Sjetimo se samo Brazilca Kake, nekad najboljeg igrača svijeta...

Dnevno.hr