Mladi Amer Sečerović na meti švedskog AIK-a

AIK Stockholm, kadeti, Amer Sečerović

Amer je rođen 1997.godine, a svoju nogometnu karijeru započeo je u Slavenu iz Živinica gdje je nakon četiri godine prešao u FK Sarajevo. Nakon sezone u Sarajevu prelazi u Sloveniju gdje je svojim odličnim igrama privukao interes najvećeg švedskog nogometnog kluba AIK-a. Pozvali su ga na probu sa prvim timom AIK-a gdje je boravio 10 dana i zadovoljio je stručnjake ovog švedskog tima.

Tvoje odlične igre u Sloveniji privukle su pozornost AIK-a. Kako si se osjećao kada si saznao za interes švedskog kluba?

- Bio sam jako iznenađen. Iskreno nisam baš očekivao da me priključe radu s prvim timom, ali sam jako zadovoljan što se moj rad i trud isplatio.

Kako je protekao probni period u Švedskoj? Možeš li nam nešto reći kakvi su uvijeti za treniranje u AIK-u?

- Odlično je sve proteklo. Igrali smo prijateljsku utakmicu na kojoj sam zabio gol i imao tri asistencije. Treneri su bili iznenađeni i dobio sam pohvale za svoj nastup jer sam bio najmlađi. Što se tiče uvjeta nijedan naš klub ne može se usporediti s uvjetima kakve ima AIK. Ipak najveći problem mi je bila klima jer nisam bio naviknut na takvu klimu.

Ovaj tvoj veliki uspjeh nije bio moguć bez potpore ljudi oko tebe. Tko ti predstvalja najveću podršku?

- Najveću podršku mi daje moja obitelj, pogotovo brat koji je također profesionalni nogometaš. Bez obitelji ne bi uspio ostvariti ovaj svoj veliki uspjeh.

Za kraj reci nam tko ti predstavlja uzor i kakve su ti ambicije za budućnost?

- Kao što svi igraci imaju neki nogometni uzor, za mene je uzor moj stariji brat koji trenutno nastupa za Rodu. Što se tiče mojih ambicija - dat ću sve od sebe da se radom i treninzima prvo dokažem u Švedskoj, a volio bi jednog dana zaigrati za Dortmund.