Mile Pehar: Iskreno vjerujem da možemo proći

HŠK Zrinjski, NK Maribor, Liga prvaka, Mile Pehar, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Maribor, Liga prvaka, online prijenos, Stadion HŠK Zrinjski, FK Slavija, Stadion HŠK Zrinjski, NK Maribor, HŠK Zrinjski - NK Maribor

...Vučinu Šćepanovića, ali jedan od boljih sigurno je bio Mile Pehar, koji je odradio veliki posao u defenzivi, a usto je bio i jedan od najopasnijih prema naprijed.
- Najmanje je važno tko je bio najbolji. Uostalom, znali smo da se Mariboru na pravi način možemo suprotstaviti samo ako svih jedanaest igrača bude radilo kao jedan, a mislim da je to i bio slučaj, pogotovo kada je u pitanju igra u obrani, govori Pehar.

- Potvrda da smo odigrali dobru utakmicu jest činjenica da smo natjerali ljude da misle kako Maribor nije ništa posebno, iako je jasno da se radi o vrlo dobroj momčadi s velikim europskim iskustvom. Uostalom, tko za momčad koja je u protekloj sezoni prezimila u Europi i namučila Sevillu može reći da je slaba, dodao je veznjak Zrinjskog.

Slovenski prvak i dalje ima ulogu favorita, to je jasno, ali isto tako je jasno da izgledi Maribora više nisu onoliki koliki su bili nakon ždrijeba - sada su definitivno manji.
- Pokazali smo da možemo igrati s njima. Bit će teško u uzvratu, svjesni smo toga, ali bit će teško i Mariboru. Vjerojatno će oni krenuti malo agresivnije nego u Mostaru, ali ne vjerujem da će srljati i ostavljati nam previše prostora, jer će i oni morati razmišljati u kakve bi probleme upali ako bi primili pogodak, nastavlja Pehar, koji dodaje kako je uvjeren da Zrinjski neće razočarati.

- Iskreno vjerujem da možemo proći u sljedeći krug. Ne trebamo razmišljati kako nemamo što izgubiti, nego o prilici koja nam se ukazala. Prolaz dalje nam donosi još minimalno četiri utakmice u Europi, što bi bila velika stvar za klub i navijače. Zbog toga ćemo, uvjeren sam, ostaviti srce na terenu.

Možda su neki zaboravili, ali Pehar je jednom već bio junak Zrinjskog u Europi. Bilo je to 2010. na startu Europske lige, kada je protiv kazahstanskog Tobola samo tri minute nakon ulaska u igru pogodio za 2:1 i tako potvrdio prolaz dalje. Možemo samo pretpostaviti koliko bi bio sretan kada bi strijelac gola odluke bio i u Mariboru.
- Sretan ću biti samo ako prođemo, a tko će biti strijelac apsolutno je najmanje važno, zaključio je Pehar.

Dnevni list