Mehmed Baždarević: Tužni smo i razočarani

Mehmed Baždarević , bh nogometna reprezentacija, Mehmed Baždarević , Mehmed Baždarević , Meša Baždarević, reprezentacija BIH, BIH, irska, Mehmed Baždarević , reprezentacija BIH, Mehmed Baždarević , Miralem Pijanić, Meša Baždarević, Mehmed Baždarević , cipar, BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, samoubojstvo, Mehmed Baždarević , Kaštel Novi, kaštela
Sigurno da moram reći da smo nezadovoljni i razočarani, možda smo od prevelike želje malo i sagorili. Trebali smo pokazati puno više i ovim navijačima koji su to zaslužili. Možda je jedna dio prvog poluvremena bio intresantan", rekao je Baždarević.

Kazao je da jedan dio utakmice nije ni vidio zbog magle. Prenosi Dnevni Avaz.

„Rezultat je nepovoljan, ali šanse su tu. Mislim da ta ekipa nije bolja od nas. Treba igrati bolje, čuvati loptu i napraviti puno situacija pred protivničkim golom. Iskren da budem, nismo ništa ni vidjeli. Bilo je teško i davati savjete igračima kada ne vidimo ništa, osim onog što se događalo ispred nas", rekao je Baždarević.

Ističe da je spremao nešto drugo, te da ekipa nije bila onakva kakvu je on želio. Ipak, napominje da nije sve izgubljeno.

„Nije sve izgubljeno, taj gol koji smo dali daje nam šansu, iako znamo da će biti jako teško. Neshvatljive su greške kada smo imali četiri ili pet situacija, napravili smo tehničke greške. Ali, ne tražimo opravdanje, morali smo više svi. Nismo imali ni sreće u prvom poluvremenu kada su bile dvije ili tri situacije. Kasnije je protivnik dobio više samopouzdanja", rekao je Baždarević.

Kazao je da će se ekipa spremiti bolje, te obećao drugo lice ekipe revanšu u Dublinu, te da računa i na Muhameda Bešića.

„Računamo na Muhameda Bešića. Večeras smo se odlučili za one igrače koji dobro igraju. Kada smo u zadnje vrijeme igrali sa dva napadača, uvijek smo bili dobri. Večeras nije urodilo plodom to što smo imali pet ofanzivnih igrača", rekao je Baždarević.

Napominje da će u revanšu ekiap dati sve od sebe da izbori ono što želimo.

„Uvježbavali smo i igru sa Đurićem, kada je večeras ušao ponovo je razdrmao protivničku obranu", kazao je Baždarević.