FOTO  Marin Galić: Iskreno se nadam pozivu u reprezentaciju

Marin Galić
Evo što je rekao za naš portal Marin o svojim igrama, planovima i svemu ostalom.

Kako je došlo do toga da nastaviš karijeru u Mladosti?

-Nakon što sam dobio odriješene ruke od uprave Zrinjskog da pronađem novu sredinu imao sam par opcija uglavnom u 1.ligi federacije BiH, al' moja je želja bila da se okušam u Premier ligi. Mladost se činila kao idealna sredina prije svega što mi je blizu kuće. Došao sam praktički na probu preko doktora Semira Cerića i vrlo brzo zadovoljio struku, te dobio priliku koju sam iskoristio i postao standardan u prvih 11.

Po dolasku u Mladost igrao si u Zrinjskom, bio na posudbi u Branitelju, ali čini se da nisi dobio pravu šansu da pokažeš što znaš?

-Pa jeste u Zrinjskom sam proveo 5 godina. 3 godine u omladinskom pogonu i izlaskom iz juniora potpisao sam ugovor sa Zrinjskim. Međutim samo pola godine sam proveo u Zrinjskom za koji sam upisao dva nastupa i to je bilo zaista premalo da pokažem što znam i jedina opcija je bila posudba u Branitelju gdje mogu slobodno reći da sam posebno prvo pola godine odlično igrao, al' povratkom u Zrinjski opet nisam dobio šansu i opet sam išao na posudbu godinu dana nakon čega smo dogovorili raskid suradnje.

U ovom prvom dijelu nekoliko si puta bio u momčadi kola. U čemu je tajna tvoje odlične igre?

Pa to je sigurno motivacija više za mene kada ne'ko drugi prepozna dobre igre. Ja sam veoma strastven prema ovome što radim i uživam u tome. Maksimalno se spremam za svaki trening i utakmicu imam neke svoje rituale, sve si isplaniram od treninga, odmora, ishrane, sportskog načina života što zahtjeva žrtvu i odricanje, al' mislim da jedino tako mogu da se potignu neki zapaženiji rezultati.

Sve više stručnjaka tebe vidi u reprezentaciji BiH. Da li očekujes poziv?

-To je zaista fino čuti kada te povezuju s reprezentacijom, a i ja se iskreno nadam pozivu ako nastavim s dobrim igrama naravno.

Kako komentiraš ovaj prvi dio prvenstva?

-Pa sigurno da ima par iznenađenja kao sto je Mladost i Krupa što je dobro za nogomet i cijelu ligu koja se ove godine igra u drugačijem sustavu i mislim da nogomet u našoj državi polako napreduje. Ipak nije to joŠ na razini koju bi svi željeli,al' nadat je se da će biti.

Tko će po tebi biti prvak, a tko je najbliže ispadanju?

-Sigurno da je Zrinjski napravio ozbiljnu prednost nad konkurentima i ove je godine jedan od najozbiljnijih kandidata za prvaka, al' prerano je još o tome govoriti jer daleko je kraj prvenstva. Isto se odnosi i na klubove koji se bore za opstanak. jer  ima tu još mnogo da se igra.

Ambicije Mladosti u ovom prvenstvu?

-Ambicije Mladosti su da se izbori jedno od prvih 6 mjesta na ljestvici tj. Liga za prvaka. Za sada nam dobro ide i nadamo se da ćemo ispuniti naš cilj.

Navijači Zrinjskog po društvenim mrežama priželjkuju tvoj povratak. Da li je on moguć?

Od prvog dana u Mladosti meni je zaista fino i odlično sam prihvaćen. Kada nešto ide dobro ne treba žuriti za nekim promjenama. Meni je sada u cilju samo da igram, skupljam iskustvo i napredujem kao igrač, a o promjeni sredine mislim da je prerano govoriti.

Za kraj poruka našim čitateljima od jednog od najboljih nogometaša u PL BiH?

-Želio bih da pozdravim sve čitatelje portala Hercegovina info, s porukom da rade naporno da bi ispunili svoje ciljeve.

HERCEGOVINA.info