Mamić: Vaha? On ima 48 sati da se izjasni ostaje li ili odlazi!

nogomet, Zdravko Mamić, Gospa Međugorje, Zdravko Mamić, Gabela, Zdravko Mamić, Vahid Halilhodžić, Dinamo, Vahid Halilhodžić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, HNK Hajduk, Zdravko Mamić, NK Osijek, borna barišić, josip mišić, Zdravko Mamić, Dinamo, ljuti dolac, Zdravko Mamić, Široki Brijeg, Zdravko Mamić, priznanje, Zdravko Mamić
U svečanom odijelu Zdravko Mamić blistao je od sreće. Proslavu Dinamova stotog rođendana nitko mu nije mogao pokvariti. Sve do pitanja o Vahidu Halilhodžiću.

Trener za kojeg je izvršni predsjednik vjerovao da će ga riješiti "europskog prokletstva" počeo je pakirati stvari. Vjerovao je Mamić da će Vaha ipak ostati, iako to trener nijednom nije rekao. Nakon što je to odbio reći u svlačionici pred igračima, poslije pobjede nad Osijekom i osvajanja naslova prvaka, u Maksimiru ga više ne vidi ni Zdravko Mamić.

- Nisam ni razmišljao previše o tome. Imali smo utakmicu protiv Osijeka, pa je bio Uskrs i sad ova proslava - rekao je Mamić i znakovito dodao:

- Halilhodžićev ostanak? Bit će kako Bog da. No to ćemo sigurno ubrzo skinuti s dnevnog reda.

Nekoliko sati kasnije bio je odrješit.

- Halilhodžić ima 48 sati da se izjasni odlazi li ili ostaje na klupi Dinama!

Imao je Mamić i puno strpljenja s Vahom. Ni on nije napravio europski iskorak, igra je loša, a trenera plaća 900.000 eura na godinu. Uza sve to Vaha je od prvog dana mahao nekakvim ponudama, koje nitko nikad nije vidio niti potvrdio. Govorio je i da se želi vratiti u Francusku, a čini se da će mu se ta želja brzo ostvariti. I tako je Mamić na trenera potrošio gotovo milijun eura, a ovaj nije napravio ništa više nego njegovi prethodnici, koju su zarađivali četvrinu Vahine plaće.

A ni izvršnog predsjednika nije baš mirovao dok je trener mahao tim imaginarnim ponudama. Mamić je prije nekoliko dana već krenuo u potragu za novim trenerom, ali nikakva informacija nije procurila. Ne zna se ni je li stranac ili Hrvat. Znakovito je da je Mamić izgladio sve nesporazume s bivšim trenerima Josipom Kužeom i Zlatkom Kranjčarom. Obojica su Dinamove legende, vrhunski treneri koje bi prihvatili i navijači, za razliku od Branka Ivankovića ili Krune Jurčića. Na početku sezone Mamić ih je već zvao, ali imaju "detalj" koji nije mogao zaobići. Oba imaju posao, na klupi Crne Gore te Albanije.

- Zvao me Zdravko dvaput da se vratim, a naravno da opet želim voditi Dinamo - rekao je nedavno Kuže.

Ako se ne odluči za stranca, Cico i Kuže najbliži su klupi "modrih"..

izvor: 24sata.hr