Livnjak Dalić nakon prve pobjede: Rekao sam igračima, igrate za Hrvatsku!

Livnjak Zlatko Dalić, nakon arapske pustinje gdje je osvojio Emirate i srebro za prvaka Azije, sada je s Hrvatskom reprezentacijom otišao u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Dao je i izjavu odmah nakon utakmice Hrvatske u čijem se taboru nakon začula i pjesma: - Kad igrači rade ono što se dogovorimo mi smo najbolja momčad. Za mene su ovo teška dva dana, ali sreća prati hrabre. Ja sam poziv prihvatio jer je ovo Hrvatska reprezentacija. Ovo je mali korak prema Rusiji - kazao je Dalić.

Rekao je i kako su strateški zaustavili Ukrajinu. - Znali smo da je Ukrajina najopasnija po bokovima, tu smo ih zaustavili, i dao sam Luki Modriću slobodu, dao Ivanu Rakitiću da igra poziciju koju igra u Barceloni. Pričao sam s njim i rekao mu: Igraš za Hrvatsku! To sam rekao i igračima! Hvala Čačiću kojeg sam naslijedio, velika je i njegova uloga u dolasku do doigravanja - kazao je Dalić, prenose Grude.com.

Ističe da su se svi igrači držali dogovora.

Nakon utakmice, Dalić je održao govor igračima: Rekao sam, dečki hvala vam, ja sam napravio ono što sam morao, moramo ostati džentlmeni. Ja idem za Hrvatsku pješke ako treba - kazao je strateg rođen u Livnu.

Grude.com

10.10.2017 u 08:15