Krešimir Bandić: Cilj mi je stati na vrata prvog tima HŠK Zrinjski

Branitelj-Cibalia
Evo što je za naš portal rekao o Zrinjskom, Branitelju, te o očekivanjima u nastavku karijere.

Kako teku pripreme za nastavak sezone u Branitelju?

Pripreme su u tijeku. Radi se vrlo ozbiljno i mislim da ćemo nastavak prvenstva dočekati izuzetno spremni.

Možeš li nam reći da li si zadovoljan sa svojim statusom u Branitelju?

U prvom dijelu moram biti iskren nisam bio zadovoljan svojim statusom,a kasnije sam se i ozlijedio. U proljetnom dijelu iskreno se nadam boljem statusu. Dobro se osjećam i mislim da ću doprinijeti što boljem plasmanu kluba.

Trener kaže da vam je cilj opstati u ligi, pa što ti misliš da li to ovaj sastav Branitelja sposoban ostvariti?

Mislim da imamo vrlo dobru ekipu i uz malo bolju realizaciju naših napadača u odnosu na prvi dio prvenstva i uz malo sportske sreće sigurno možemo osigurati opstanak u ligi.

Prošao si omladinsku školu Zrinjskog, sada si u Branitelju, možeš li nam povući neku paralelu između ta dva kluba?

Dolaskom nove uprave u HŠK Zrinjski postavljeni su izuzetno visoki ciljevi ,a to je osvajanje trofeja i malo veći iskoraci u Europi.Za ostvarenje takvih ciljeva naravno da je neophodan i znatno stručniji rad i znatno bolja organizacija rada.Upravo u tome je i razlika HŠK Zrinjski i HNK Branitelj, koji se na žalost i ove godine kao i prethodne bori za opstanak u ligi.

Da li je po tebi za mladog vratara bolje otići na posudbu i stjecati iskustvo ili čekati na klupi svoju šansu?

Ukoliko ću na posudbi braniti naravno da je bolje otići na posudbu nego sjediti na klupi i čekati šansu. Ali to je sve relativno. Mnogo znači koliko treneri imaju povjerenja i koliko su spremni dati priliku mladim igračima. Ja sam dosta samouvjeren i vjerujem da ću svoju šansu iskoristiti kako u HNK Branitelj tako i u HŠK Zrinjski, naravno koliko je dobijem.

Omladisnka škola Zrinjskog je poznata što izbaciju odlične vratare, kome idu zasluge za to?

Na osnovu priča starijih generacija saznao sam da je Mostar uvijek imao dobre vratare.To znači da je to neka tradicija, a sigurno na to ima utjecaja dobar i stručan rad trenera.Naravno vrijedno je istaknuti pokojnog Josipa Škaru, Vinka Martinovića, Dragu Bokšića, Vladimira Vasilja, Igora Melhera, Nenada Melhera, Nenada Džidića, Romea Mitrovića koji su zaslužni za naš razvoj.

Koji su ti ciljevi u nastavku karijere?

Cilj mi je da svojim radom i dobrim rezultatima u HNK Branitelj zadovoljim trenere u HŠK Zrinjski kako bi mi u što skorije vrijeme pružili priliku da stanem na vrata prvog tima HŠK Zrinjski.

HERCEGOVINA.info