Kapetan Hajduka pred ugovorom života!

zoran nižić, Hajduk
Moguće je da nakon utakmice s Evertonom Nižić napusti Hajduk; evo mu sad Sampdorije, a Turci ga već ionako otprije čekaju. Evo novosti:

1. GÖZTEPE - Činjenica je da u džepu (još uvijek) ima ponudu turskog kluba iz Izmira, kojem curi vrijeme, ali je još uvijek strpljiv i Turci su pojačali ponudu, između 750.000 eura sve do milijuna s bonusima za Hajduk.

2. SAMPDORIA - pojavio se na sceni talijanski klub iz Genove koji treba stopera, spominje Nižića i bio bi spreman ponuditi oko 1,5 milijun eura, smatra se neslužbeno.

Nižić bi bolju godišnju gažu imao u Turskoj, tu nema dvojbe. U Izmiru može računati i do 500.000 eura po sezoni (premije za svaki osvojeni bod su izdašne), dok u Sampdoriji toliko ne bi imao. Makar (mu) Italija bila veća intriga od Turske.

Sampdoria preko agenata opipava teren, interes je objavljen na njihovoj bliskoj web-stranici (Sampdoria mercato 24 sata), dok je Goztepe u liku gazde Mehmeta Sepila već pohodio Hajduk, Sepil je doletio privatnim avionom u Split, razgovarao u Poljudu s Ivanom Kosom i Marijom Brancom.

Jedno je sigurno, Nižić je postavi protiv Evertona, a priori se postavio kako će odigrati europske utakmice za Hajduk, a igrao je i protiv Rudeša, kapetan je primjeran u svakom pogledu.

No, u petak izjutra, da ne kažemo u četvrtak poslije meča s Evertonom, doći će na tapet pitanje ostaje li Nižić ili odlazi.

Nižić je pred ugovorom života, barem za sada, možda mu nakon poziva Čačića pljusnu još bolje ponude i odluči ih čekati. Treba znati da Sampdoria traži stopera, prodala je Slovaka Škriniara u Inter za 30,5 milijuna eura, a Lorenca Šimića je poslala po minutažu u Empoli (Šimić je košta 1,5 milijuna eura odštete). Treba im popuna na stoperskoj poziciji. Spominje se splitovac Božo Mikulić, ali i Zoran Nižić, vrlo aktualno, sigurno nisu jedini.

Nižić obavlja razgovore s funkcionerima Hajduka, a pat-pozicija traje već - tjednima.

Jasno je da Goztepe neće dugo čekati, oni su htjeli potpisati s Nižićem odmah, a dobiti ga u petak, kako pišu turski mediji. No, još nema tog potpisa.

A iz Italije su se raspisali o Sampdoriji, svaka "mercato" stranica ima Nižića kao aktera na meti mlađeg kluba iz Genove.

Slobodna Dalmacija