Još samo jedan korak Cibaliju dijeli od prve lige

HNK Cibalia, Ultras Vinkovci, Vinkovci
Osim što su nebeskoplavi dohvatili nova tri boda, Šibenčani su poraženi u Sesvetama i uoči posljednjeg kola Cibalia prvi put ove sezone drži vodeću poziciju! Samo jedan bod iz posljednjeg kola znači naslov prvaka Druge HNL te prvoligaški status.

Povela je Cibalia pogotkom Jakova Filipovića, no vodstvo nije trajalo dugo. Gosti vrlo brzo postižu pogodak i utakmicu, barem rezultatski, vraćaju ponovno na početak. Ipak, u najbolje vrijeme, uoči odlaska na predah, Cibaliji novo vodstvo donosi Marko Dabro, da bi odmah na otvaranju nastavka precizan bio i Matija Mišić koji postavlja, kako se kasnije pokazalo, konačnih 3:1.

Znajući u kakvim se problemima Cibalia nalazi, uspjeh igrača koji predstavljaju klub i grad Vinkovce još je i veći. Već šest utakmica u nizu nisu izgubili niti jedan bod, a na taj su način stigli veliku seriju Šibenčana iz prvog dijela prvenstva. Tu seriju tada je prekinula - upravo Cibalia.

Prema informacijama koje se pojavljuju, Cibalia bi ipak trebala dobiti licencu za natjecanje među prvoligašima. Osim što to zaslužuju Grad Vinkovci, Cibalia i svi njezini navijači, bila bi to i velika nagrada igračima kojima ove sezone nitko nema pravo tražiti zamjerke. Ne zaboravimo, bez plaće su već mjesecima.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info

Foto: Marijana Vojnić