Izborniče Biliću dajte ostavku, pojačajte hrvatsku reprezentaciju!

Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić, danijel pranjić, vatreni Hrvatska, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, hrvtaska vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić
Grke je u 71 minuti u vodstvo doveo Samaras, a drugi gol postigao je Gekas. Tada je već definitivno bio kraj svim nadama. Ono što je razačaravajuće je činjenica da je Hrvatska praktično samo jednaput pucala na domaća vrata preko Kranjčara, i to u ruke vratara.

Pobjedila je Grčka, jedna drugorazredna nogometna reprezentacija, koja od nogometnog umijeća nije pokazala ništa, osim grube igre, napucavanja i nabacivanja lopti u protivnički šesnaesterac, što je glavna karakteristika njihove antinogometne igre.

Takva reprezentacija, bez imalo nogometne mašte, pobijedila je 10 reprezentaciju svijeta, čiji igrač Luka Modrić vrijedi više nego cijela Grčka reprezentacija. Definitivno je svima jasno, osim izborniku Slavenu Biliću, da nešto treba mijenjati, a to je izbornik. Ako već nije kasno. Jer Bilić definitivno nije kalibar trenera koji može više voditi ovu reprezentaciju. Bilić je u ruke dobio reprezentaciju, ali tom poslu očito je, još nije dorastao. Nacija mu se klanjala nakon prvih uspjeha, ali definitivno je da ti rezultati nisu bili njegova zasluga.

U izjavi nakon utakmice Bilić nije pokzao ni trunku samokritike ili odgovornosti. Krivci za poraz su mu dva prekida. Iako mu nitko od komentatora, Velimir Zajec, Igora Štimca, Bruno Kovačević, Goran Vlaović nije dao za pravo, Bilić kaže kako je Hrvatska kontrolirala igru. Nakon utakmice lamentirao o nekakvoj Hrvatskoj nadmoći. Nije nikakvo opravdanje, ali je i engleski sudac bio na strani Grčke, tolerirajući grubu igri i prekršaje koji su bili za kartone, ali ih Webb nije dodjelio, već samo uputio verbalne ukore grčkim igračima.

Sada je pitanje ima li Hrvatska snage za četiri dana u Rijeci dići se iz ponora i pobijediti Latviju. Kako bi bar osigurala doigravanje. Za to čudo treba Hrvatskoj treba pravi izbornik jer Slaven Bilić to sigurno više nije. On, nakon što prespava i pogleda još jednom posljednje utakmice reprezentacije, treba podnijeti ostavku. Jer tako će najbolje pomoći svojoj reprezentaciji. Jedan takav šok sigurno bi pozitivno djelovao na njih, a gore od ovoga ne može. Pitanje je samo je li izbornik Bilić toga svjestan.

(Z.Ž. Dnevnik.ba)