TKO ĆE BITI HADŽIBEGIĆEV NASLJEDNIK Najveći favoriti za klupu BiH bivši izbornici Srbije i Hrvatske

reprezentacija BIH,Slaven Bilić,nogomet,Mladen Krstajić
N/FS BiH

Faruk Hadžibegić više nije izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tri poraza u četiri utakmice, a posebno posljednji od Luksemburga, presudili su proslavljenom reprezentativcu Jugoslavije, koji se očito nije dobro snašao u izborničkoj ulozi.

Već nakon utakmice sa Luksemburgom se znalo da je potrebno čudo da Hadžibegić ostane na klupi, a otvorila se mogućnost da selekciju BiH preuzme Mladen Krstajić, aktualni izbornik Bugarske i bivši trener Srbije. No, danas stižu nove informacije i djeluju itekako iznenađujuće. Novi selektor BiH mogao bi postati Slaven Bilić, saznaje Sport1.

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik bez posla je od 7. ožujka ove godine, kada je dobio otkaz u engleskom Watfordu. Na početku ovog mjeseca bio je kandidat za selektora Ukrajine, ali je prednost dobio Sergej Rebrov. Iz FSBiH su, kako saznaje Sport 1, već otvorili pregovore s Bilićem, a uskoro bi trebao biti održan sastanak s njim u Splitu.

Bilić je u trenerskoj karijeri vodio Hajduk, pa mladu reprezentaciju Hrvatske, a šest godina je poslije toga bio izbornik seniora Hrvatske. Nakon toga odlazi u Lokomotivu iz Moskve, pa u turski Bešiktaš. Iz Turske je prešao u West Ham, gdje je radio dvije godine, da bi se potom okušao u Al-Ittihadu iz Saudijske Arabije. Vratio se u Englesku još dva puta i to u WBA i spomenuti Watford, a između ta dva kluba sjedio je na klupi kineskog Beijing Guoana.