Ivan Rakitić: Treba imati povjerenja u stožer i igrače

Njemačka liga, Njemačka liga, Ivan Rakitić, Vatreni, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Sevilla, Atletico Madrid, Ivan Rakitić, Manchester United, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Hrvatska, SP Brazil, Ivan Rakitić, Hrvatska, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Ivan Rakitić, Sevilla, Hrvatska zemlja, italija, problemi, Niko Kovač, Ivan Rakitić
"Za jednu malu zemlju poput Hrvatske uspjeh je što smo ušli među najbolje, iako smatram da imamo talenta da budemo još uspješniji. Radili smo profesionalno, bilo je dosta promjena i mislim da svi mi trebamo imati povjerenja u stručni stožer i igrače".

"Cilj je bio proći skupinu. Nismo prošli skupinu i to je bolno, ali imamo mladu reprezentaciju i sigurno će naš narod budućnosti uživati u njezinim nastupima. Uvjeren sam da ćemo u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo biti moćni", dodao je.

Izabranici Nike Kovača poraženi su od Brazila i Meksika 3:1, a pobijedili su Kamerun 4:0.

"Naravno da smo svi pametniji poslije utakmica, ali u nogometu odlučuju detalji - tako je bilo i u finalu. Nakon neiskorištene prilike Argentine, svoju je priliku iskoristila Njemačka. Mi smo radili na prekidima, a onda protiv Meksika primili gol nakon prekida", rekao je Rakitić.

Ponovno se postavilo pitanje njegove pozicije u nacionalnoj selekciji.

"U Sevilli sam krenuo kao zadnji vezni pa se malo po malo pomicao prema naprijed, a u Schalkeu sam godinu dana igrao samo zadnjeg veznog. Već mi je malo smiješno odgovarati na ta pitanja, ja ću za reprezentaciju uvijek dati sve od sebe, bez obzira na poziciju. U izbornika i stručni stožer imam puno povjerenje, a sada moramo ostaviti sve ovo iza sebe i dobro se pripremiti za kvalifikacije", prokomentirao je.

Nakon Svjetskog prvenstva od reprezentacije se oprostio Ognjen Vukojević.

"Svaki igrač ima pravo na svoje mišljenje i svoju odluku. Vukojević mi je dobar prijatelj, razumijemo se, i kao suigrač i prijatelj ja tu odluku prihvaćam i treba je poštovati. U njemu ćemo imati jednog od najvećih navijača, a on će uvijek biti dio nas", izjavio je Ivan Rakitić.

Kako je hrvatski nogometaš vidio finalnu utakmicu na Maracani, u kojoj je Njemačka osvojila četvrti naslov prvaka svijeta?

"Prije utakmice mislio sam da će Njemačka sigurnije doći do naslova, da je jasan favorit. No, Argentina je u 90 minuta bila nešto bolja, imala je konkretnije situacije. Kada se pogleda cijeli turnir, Njemačka je zasluženo osvojila trofej, a i navijao sam za svog prijatelja Neuera, s kojim sam u kontaktu".

Za najboljeg je igrača turnira proglašen Argentinac Lionel Messi.

"Mislim da FIFA nije pogriješila što mu je dala nagradu, on je možda i najveći igrač svih vremena", zaključio je Rakitić.

hns-cff.hr