FOTO/VIDEO  Igor Štimac: Hrvatska će igrati u Mostaru i Hercegovini

Kao što smo i najavili Igor Štimac je dao intervju za naš portal.

Kao prvo otkuda Igor Štimac u Mostaru?

U Mostar sam došao ciljano. Iskoristio sam ovaj slobodan dan da posjetim podružnicu Kluba navijača Uvijek vjerni u Mostaru i jednu silnu masu navijača Hrvatske na ovim prostorima. Donio sam navijačima jedan prigodan poklon, dres sa posvetom i naravno tu sam i da se družim sa našim navijačima. Nakon toga ću posjetiti bolnicu i Dom Sveta obitelj skupa u društvu fra Dade Milasa.

Kada smo kod navijača, kada ti navijači mogu očekivati Vatrene u Mostaru i Hercegovini?

To je pitanje koje ćemo morati dići na jednu višu razinu, a meni je svakako u planu, a to sam mnogima i odgovorio na svom profilu imati bolji uvid u hravtske nogometaše koji igraju u BiH ligi. Da bih stekao kvalitetan uvid u sve to moram početi razmišljati o utakmici koja bi se odigrala negdje ovdje u Hercegovini.

Kada bi se ta utakmica mogla odigrati?

Pa termin bi trebao biti nakon završetka prvenstva, a neke stvari oko toga morat ću prepustiti i rukovodstvu saveza da stupe u kontakt sa ljudima iz Hrvatskih klubova ovdje kako bi vidjeli koji bi termin odgovarao za jednu takvu utakmicu. To bi možda mogla bili utakmica između reprezentacije Hrvatske lige sa reprezentacijom hrvatskih klubova iz BiH, ili neka druga revijalna utakmica. Uglavnom se nadam da će se ta utakmica održati ovdje u Hercegovini.

U druženju sa izbornikom Štimcom navijači iz Mostara su ga upoznali i sa problemima sa kojima se susreću na utakmicama reprezentacije, a to se ponajprije odnosi na samovolju nekih ljudi koji samoinicijativno zabranjuju zastave Herceg-Bosne na reprezentativnim susretima.

Pogledajte i video prilog sa današnjeg posjeta Igora Štimca Mostaru.