HŠK Zrinjski: Zakarić i Blaić ponovno na radaru?

Zrinjski-Sarajevo
Čelništvo i struka pred sobom imaju težak zadatak pronalaženja prostora za pojačanja, s tim da se plan za 2017. može kovati pod okriljem činjenice da - žuriti nema potrebe.

Zrinjski će godinu na izmaku završiti kao lider s četiri boda prednosti u odnosu na Sarajevo. Kao prvak s izraženom željom da obrani naslov, mostarski klub morat će se i pojačati, ali kako?

- Naš cilj je da i u godini pred nama nastavimo ići uzlaznom putanjom, a u svjetlu toga radimo analizu što moramo napraviti kako bismo stvorili preduvjete da u tome uspijemo, jer nije dovoljno samo imati želju, rekao je u nedavnom razgovoru za Dnevni list izvršni dopredsjednik kluba Danko Šulenta.

Prvi operativac kluba dao nam je neke smjernice, ali puno toga nije otkrio..., a činjenica je da nije ni imao što. Jer, konkretnih poteza po pitanju promjena u kadru još nema.

Zakarić i Blaić

Odakle početi? Da probamo od činjenice da je Zrinjski više nego dobro popunjen na skoro svim pozicijama i od podatka da su svi igrači vezani ugovorom..., svi osim Ante Radeljića.

Na dosta mjesta Plemići imaju i višak igrača. Tako krila okupiraju Ognjen Todorović, Ivan Peko, Miloš Filipović, Toni Jović, Germain Kouadio i Matej Sivrić. U vezi ordiniraju Tomislav Tomić, Oliver Petrak, Miloš Žeravica i Mate Pehar. Bekovi su također brojni: lijevo Mostarci imaju Peru Stojkića, Danijela Stojanovića i Luku Lučića, a desno Marija Barića i Benjamina Čolića. Mogli bismo ovako nabrojati kompletnu momčad i navesti minutažu svakog pojedinca, ali potrajalo bi. Stoga je možda bolje krenuti drugom rutom - pitanjem što tržište nudi?

Možda u Zrinjskom opet razmišljaju o Goranu Zakariću koji je u prošloj sezoni dao veliki doprinos u osvajanju titule, a koji je sada slobodan - možda, s tim da se njegovim imenom već licitiralo sa Željezničarom i Krupom u istoj rečenici. Iza ljevokrilnog ofenzivca je raskid dugogodišnjeg ugovora s Dinamom koji ga već neko vrijeme šalje po posudbama od kojih je posljednju odradio u Slaven Belupu. Provjeren igrač, ali je li dovoljno dobar da iz sadašnje garniture igrača "otjera" neko od imena koja ordiniraju uz liniju? Nadalje, mogle su se čuti i spekulacije o mogućem, novom, a opet provjerenom rješenju na desnom beku. Sjećate se Zvonimira Blaića? Bio je neumoran uz desnu liniju, kako to treneri vole reći - igrač s izraženom mogućnošću repeticije. Iz Mostara je ljetos prešao u češku Jihlavu, gdje se zadržao pola godine - sada je ponovno slobodan pa su priče o eventualnom povratku u bh. nogomet pa i Mostar sasvim očekivane. I on je bio važna karika u zadnjoj šampionskoj kampanji, ali još jednom podsjećamo - Zrinjski na njegovoj poziciji već ima Barića i Čolića...

Primjer Tomića i Bilbije

U ovom je trenutku, kada iz klupskih prostorija ne izlaze konkretne informacije, sasvim logično spekulirati s odlascima i dolascima, no to nikako ne znači da će se sve što napišemo i obistiniti. Uostalom, Zrinjski je ogledni primjer kako ne treba žuriti s pojačanjima, što je dokazano na slučaju dvojice igrača koji su dali veliki obol ovosezonskim rezultatima. Tomislav Tomić prošle je zime potpisao 24. siječnja, a Nemanja Bilbija tek 11. veljače. Drugim riječima, prava pojačanja nikada nije kasno dovesti. Uostalom, Šulenta je to nedavno i sam istaknuo...

- Dokazali smo da nismo klub koji donosi ishitrene odluke, a za takve odluke nema niti potrebe, naglasio je Šulenta pa zaključio: Zastor na prvi dio sezone tek je spušten, tako da imamo dovoljno vremena, kako za tu analizu koju već radimo, tako i za konkretne poteze. Hoće li biti velikih promjena? Određenih će sigurno biti, kao i u svakom prijelaznom roku, poručio je prvi operativac kluba.

Dnevni list