HŠK Zrinjski: Upitnici iznad Bekića, Aničića i Miličevića

fc olimpic, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, pripreme

Odavno je poznato da na prvom treningu neće biti Srđana Savića i Vedrana Kantara, koji su postali "bivši" nakon samo šest mjeseci Pod Bijelim brijegom, dok su za sada potvrđeni dolasci povratnika Danijela Stojanovića i 23-godišnjeg veznjaka Ivana Mamića - Stojanović je jesenas bio bez angažmana, dok je iza Livnjaka sezona i pol u dresu Slavije.

Iako trener Plemića ne inzistira na pojačanjima - Karačić želi po dva igrača za svaku poziciju, a to Zrinjski praktički već ima, mostarski klub ipak prati tržište, što je i logično, budući da nekoliko dana uoči početka priprema stoje upitnici iznad Marina Aničića, Hrvoja Miličevića i Amera Bekića, odnosno trojice igrača koji su jesenas imali nemalu minutažu.

- Prijelazni rok je tek počeo i zbog toga se ništa ne može isključiti, ali ipak vjerujemo da ćemo vrlo brzo imati definiran igrački kadar za proljeće, izjavio je dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta, koji je posljednjih nekoliko dana boravio u Zagrebu, gdje se, naravno, sastao i s Karačićem.

Najveći upitnik je iznad Hrvoja Miličevića, budući da je 20-godišnjem veznjaku istekao ugovor, tako da kao slobodan igrač može tražiti novi angažman.
- Njegov status će biti poznat do priprema, a naš stav je tu poznat. Ako ne pronađe angažman u inozemstvu, željeli bismo da ostane naš igrač i produži ugovor sa Zrinjskim, kazao je Šulenta.

Bekić...
- Tu ništa ne skrivamo. Na adresu kluba stigao je službeni poziv Getafea da otputuje u Španjolsku, a Zrinjski mu je dao zeleno svjetlo za odlazak. Čekamo novi dopis iz Madrida, ali i u njegovom slučaju stvari će vrlo brzo biti jasne, vjerojatno već prvog dana priprema. Za razliku od Miličevića, kojem je istekao ugovor, Bekić je i dalje vezan istim, tako da on sigurno ostaje igrač Zrinjskog ako ne dođe do dogovora sa Španjolcima.

Marin Aničić...
- Njegov odlazak je aktualan, ali na primjeru Pere Stojkića smo vidjeli da ne treba žuriti sa zaključcima, kao i da nije pametno iznositi imena klubova koji se spominju. Ono što možemo potvrditi jest da je jedan klub s Istoka pokazao interes za Aničića, a hoće li doći do dogovora, tek trebamo vidjeti. Ukratko, ako bi ponuda zadovoljila i Zrinjski i igrača, jasno da bi našem kapetanu dali dozvolu za odlazak, zaključio je Šulenta

Dnevni list