HŠK Zrinjski: Privesti godinu kraju, a onda na pauzi zasukati rukave

HSK Zrinjski Mladost DK

Ostala je još utakmica protiv Radnika kojom bi Zrinjski godinu mogao okončati na petoj, eventualno četvrtoj poziciji, no nije da je čitava sezona stala u tih devedeset minuta. Pravi posao Mladena Žižovića čeka tek na pauzi i na proljeće, piše dnevni list.
Partija protiv Mladosti bila je lice i naličje Zrinjskog ove sezone. Neuvjerljiva, skoro sa očajnim ishodom – da nije bilo tog penala i pogotka Rustemovića s bijele točke u završnici, bila bi sramota. Jer ipak je s druge strane travnjaka Pod Bijelim brijegom stajao jedan od ozbiljnijih kandidata za ispadanje…


Sad je tih 1:1 kontra tima iz Doboj Kaknja lanjski snijeg, a prije ovogodišnjeg budućeg snijega, preostao je još Radnik. Mnogi će požuriti sa zaključcima pa i ispred ove utakmice staviti imperativ svih imperativa, Žižovića razapeti prije nego je i preuzeo kormilo momčadi s obje ruke. No, bilo bi to pogrešno. Jako pogrešno. Jer on i jeste doveden jer nešto ne štima, jer je ekipa za vrijeme vladavine Harija Vukasa nekako omekšala i koliko god zvučalo kao floskula, zaista izgubila onu prepoznatljivu, lepršavu igru. A kako je doveden tri kola prije kraja, jasno je da će mu se dati puno više vremena da izvuče ekipu iz ambisa – za vrijeme jako važnih zimskih priprema prodrma postojeći kadar, zahvali se nepotrebnima i dovede adekvatna pojačanja, što je, poput engleskih menadžera, radio i u Radniku. Neće biti lako, jer posebno je zimi jako teško dovesti pojačanja, a pritisak da se Zrinjski vrati gore, gdje je prethodnih šest sezona konstantno boravio i usput uzeo četiri titule, sigurno neće jenjati.


Ukratko, Pod Bijelim brijegom žele što bezbolnije završiti godinu, a to znači baš to – jednostavno nisu u stanju prijetiti Radniku, ali ni spominjati titulu, iako je Liga tijesna do te mjere da se sa slabim rezultatima ipak drže samo sedam bodova ispod vrha. Jasno, pokušat će Žižović – uostalom, Radnik i dalje bolje poznaje od Zrinjskog, ali da će biti teško – sigurno hoće. I očekujte sva tri znaka, jer ako je Mladost rekordnog prvaka BiH u Mostaru držala na konopcima gotovo čitav susret, sigurno da će to biti u stanju napraviti i peti Radnik…, iako je tim Slobodana Starčevića u prethodnom kolu kod kuće pao u duelu sa Veležom.