HŠK Zrinjski: ‘Moramo stalno dizati ljestvicu kako bismo napredovali’

Vinko Marinović, Stadion HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Vinko Marinović, Plemići
U takvim stankama plemići su sebi obično dizali ritam, ali se vodilo uvijek puno računa da se ni tu ne pretjera. Zato što se u mostarskom klubu planski opterećuje igrače i nema previše ozljeda, tj. ima ih zanemariv broj.

Stojkić u kombinacijama

Nakon prijateljske utakmice sa Splitom upitno je bilo hoće li kapetan Pero Stojkić biti u kombinacijama za nadolazeću utakmicu s Čelikom. Navodno je on bio ozljeđen.

- Pero bi trebao biti u kombinacijama za Čelik. Samo je dobio udarac, srećom nije mu bilo ništa teže naravi. Inače, imamo sreću što nas zaobilaze ozljede, ali isto uvijek nastojimo paziti s naše strane da nam se ne događaju. Bude tu nekih ozljeda tipičnih za nogomet, uglavnom su to udarci i slično, ali možemo biti zadovoljni tim dijelom, kazao je Vinko Marinović, trener Zrinjskog.

Sada je u fokusu mostarske momčadi utakmica s Čelikom. Kao i uvijek pred domaćom publikom od Zrinjskog će se očekivati pobjeda. Zrinjski u posljednje vrijeme ima naviku rutinski odrađivati utakmice. Nakon što Mostarci na nekim utakmicama povedu, prilično lako zatvaraju utakmice i dolaze do bodova. Taj pristup je dobar u natjecateljskom pogledu, ali u struci žele izvući više iz toga...

Rast

- Želim da još rastemo kao momčad. Ne bih baš htio da pod cijenu rezultata na svakoj utakmici prestanemo igrački napredovati. To može ići jedno s drugim. Moramo svake pripreme, svaki mini ciklus dizati sebi ljestvicu, moramo koristiti svaki trening kako bismo se dodatno popravili i podigli formu - dodao je Marinović.

Znamo što strateg plemića ovim želi reći. Zrinjski je u prošla dva izleta u Europi pod njegovim vodstvom zapinjao na prvoj prepreci, od Shiraka i Legije. Njegova momčad u odnosu na utakmice sa Shirakom je puno napredovala, doduše još ne dovoljno da bi iznenadila klub kalibra Legije koja sada igra skupine Lige prvaka.

- Osobno mi je drago što imamo karakterne igrače. Neke naše najveće pobjede su dolazile nakon rezultatskog preokreta. Mislim kako možemo biti još bolji - dodao je šef struke plemića, čiju momčad već za vikend očekuje novo iskušenje.

Matej Damjanović/Vecernji.ba