HŠK Zrinjski: Baka otkrio recept za rekordnih deset startnih kola prvaka

željo zrinjski
Za vikend je ostvarena važna pobjeda na Grbavici i opet su je popratile impresivne brojke na putu prema trećoj vezanoj tituli.

U prvih deset kola Zrinjski je uhvatio 27 bodova i postavio novi premijerligaški rekord. Bilo bi maksimalno da je nije bilo onog poraza kod Radnika, ali i ovo je nešto veliko. Uz to, pobjeda na Grbavici, koju je donio pogodak Nemanje Bilbije, bila je sedma prvenstvena u nizu (prethodili trijumfi protiv Krupe, Slobode, Viteza, Čelika, GOŠK-a, Mladosti), što će reći da su Plemići na pragu rušenja osobnog rekorda od osam vezanih pobjeda.

Brojke raduju, ali i igra. Na Grbavici je Zrinjski djelovao lepršavo, razigrano, a šef struke Blaž Slišković to je ovako objasnio: "Utakmica je igrače okrenula od onog pristupa iz prošlih utakmica. Motiv je bio puno veći." Dodao je i to da ima sreću da ‘svi igrači pa i momci s klupe jedva čekaju priliku', a onda ‘odao' i recept Plemića.

- Jednostavnost koju tražim, a koja krasi najveće ekipe, donosi rezultat. Tu ima doste trke i suradnje, veliki broj dodira, promjene strana, sve samo da jednostavnije dođemo do protivničkog gola. Kvaliteta igrača ubrzava igru, a kada imate čvrstu obranu, rezultat mora doći, pojasnio je Baka.

Koliko su Mostarci u svom svijetu pokazuje još jedan podatak - odradili su u prvih deset kola šest gostovanja, dva više od drugoplasiranog Širokog i trećeg Željezničara koji su kratki osam bodova. Sljedeće ih čeka na Pecari, prije koje će ugostiti Borac i Sarajevo.

- Borac je na početku prvenstva imao velike ambicije, ali ambicije i rezultati su nebo i zemlja. Krenuli su jako dobro, imali pad u zadnjih tri-četiri kola, ali svejedno vjerujem da će igrati važnu ulogu, ocijenio je.

Slišković ovih dana djeluje mirno, a sada će, u prvenstvenoj pauzi, biti u prilici dodatno napuniti baterije, baš kao i njegovi igrači - da ostanu u formi poslužit će i prijateljska s GOŠK-om, za koju termin tek treba biti potvrđen. Pauza će dobro doći i za saniranje zdravstvenih poteškoća i oporavak Tonija Jovića, Marina Galića te Slobodana Jakovljevića. Za Zrinjski budućnost trenutno izgleda ružičasto...

Dnevni list