Hrvoje Miličević: Zrinjski se može nadigravati sa svima

HŠK Zrinjski, Hrvoje Miličević

Hrvoje se prije nekoliko dana vratio sa Europskog prvenstva gdje je branio boje mladih Vatrenih, a sada je već na pripremama sa svojim Zrinjskim.

Kako si doživio svoj nastup na Europskom prvenstvu, da li je Hrvatska mogla više i da li trebao dobiti malo veću minutažu?

Drago mi je sto sam bio dio te priče, doživio sam jedno veliko iskustvo i mislim da smo mogli puno više napraviti pogotovo protiv Engleske gdje smo cijelu utakmicu držali pod kontrolom, ali eto na kraju je izboreno svjetsko prvensvo što nam je i bio nas cilj prije odlaska na euro. Što se mene tiče mislim da sam trebao dobiti veću minutažu, ali trener je taj koji o tome odlučuje a ne ja.

Nakon kratkog odmora priključio si se pripremama Zrinjskog, pa kako ti se čini današnja ekipa?

Da priključio sam se u utorak pripremama Zrinjskog. Atmosfera u momčadi je odlična,  radi se dobro i pripremamo se prema planu stručnog stožera. Došlo je par iskusnijih igrača i mislim da je to dobar potez jer smo mlada momčad.

 Evo imali smo priliku pratiti BH momčadi u Europi, pa što misliš o konkurentima Zrinjskog za vrh tablice?

Sigurno da su to jako dobre momčadi pogotovo Željezničar bez obzira što je izgubio s 4-1 u Mariboru. Naravno tu su i Sarajevo i Široki koji se dosta pojačao ove sezone, ali mi se nikoga ne bojimo i mislim da se sa svakim možemo nadigravati.

Koja je momčad Zrinjskog kvalitetnija, ova današnja ili ona iz prošlog prvenstva?

To je teško reći, malo nam je nedostajalo da izorimo Europu i mislim da je rezultat toga mlada momčad i nedostatak iskustva. Nadam se da ćemo ove sezone napraviti korak dalje i izboriti toliko željeni nastup u Europi.

Znači li to da navijači konačno mogu očekivati da se Zrinjski plasira u Europu, i mogu li se nadati napadu na naslov prvaka?

Mislim da se mogu nadati ali mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, te pokušati izboriti  Europu što je i krajnji cilj, a zašto ne i naslov prvaka jer sa svakim klubom se možemo nadigravati.

Kako si ti zadovoljan svojom formom?

Malo me poremetilo ovo Europsko prvenstvo jer sam propustio sam 4 tjedna priprema, Pokušat cu to nekako nadoknaditi i biti u dobroj fizičkoj pripremljenosti do početka natjecanja.

 Kakvi su ti planovi za dalje, pojavile se se neke špekulacije da ćeš čak napustiti Zrinjski?

Imam sa Zrinjskim još ugovor na godinu i pol, a iz kluba nisu dolazile nikave informacije u vezi ponuda pa tako da ništa ne znam o tome.  Zasad sam ovdje i želim se samo posvetiti Zrinjskom.

Toliko za sada od momka pred kojim je sjajna karijera, i za koga će se još puno čuti na našim prostorima, a i puno šire.

hercegovina.info