Hajduk se oprostio od Europe, AEK slavio 3:1

Čak je i neriješen rezultat otvarao neke kalkulacije, ali igrači Gorana Vučevića večeras jednostavno nisu imali sreće. Igrali su dobro, štoviše lepršavo, borbeno i napadački na kišom uništenom travnjaku, prenosi dalmacijanews.

Nazirala se pobjeda, čak pet zicera su propustili u prvom poluvremenu, no sve propuštene prilike na naplatu su stigle početkom drugog. Sudbinu Bijelih pred 18 tisuća gledatelja na Poljudu zapečatili su Scocco u 46. minuti, Manolas pet minuta kasnije, te Blanco pred kraj susreta.Počasni pogodak postigao je Jurica Buljat.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Bijelih. Čak pet puta su igrači Gorana Vučevića propustili matirati gostujućeg vratara Saju. Većina prilika dolazila je sa lijeve strane gdje je Anas konstantno terorizirao trome AEK-ove braniće Burnsa i Jahića.


Nogometaši AEK-a napunili su radoševićevu mrežu

Do kraja poluvremena Bijeli su stvorili još nekoliko odličnih prilika, ali mreža gostiju je ostala netaknuta. I onda početkom drugog poluvremena šok na Poljudu, Maloča je srušio Burnsa u kaznenom prostoru, a sudac je bez razmišljanja dosudio najstrožu kaznu koju je sigurno realizira Scocco.

Vučević je odmah reagirao zamjenama, izašli su Tomasov i Ljubičić, ušli su Čop i Andrić. Međutim u 51. minuti AEK je zapečatio sudbinu Bijelih. Nakon ubačaja iz kuta Manolas je bio najviši i glavom poslao loptu iza Radoševića.

Demoralizirani igrači Hajduka su se i nakon toga pokušali vratiti, ali im više ništa nije polazilo za nogom. Za kraj u strijelce su se upisali najprije Blanco, a zatim je Buljat smanjio na 3:1.

Mnogo će se pisati o ovom porazu i ispadanju iz Europe. Hajduk možda nikad nije bolje započeo utakmicu, a uspio je upisati jedan od najtežih poraza na domaćem terenu. Gdje je puklo, to samo znaju igrači.
BOŽO PAVKOVIĆ