Hajduk korak do spasa: Za Uefinu licencu treba još samo Turkovićev potpis ili 600.000 kuna!

... do 31. prosinca 2012. godine, u protivnom Bijeli neće dobiti licencu za europski nastup sljedeće sezone. Do isteka roka četiri su dana, ali Hajduk sve papire treba pripremiti u petak. Koliko je još posla ostalo? - upitali smo predsjednika Uprave Marina Brbića, piše Jutarnji.hr.

- Predstoji nam potpisivanje još jednog sporazuma - odgovorio je Brbić.

Taj jedan sporazum o odgodi naplate duga nije Šibenik, s kojim se Hajduk sve dogovorio glede duga u visini od 4,7 milijuna kuna, što datira još od ožujka prošle godine po odluci Arbitraže HNS-a u transferu Ante Rukavine s Poljuda u Panathinaikos. Posljednji sporazum koji se čeka jest potpisivanje usmenog dogovora s Almirom Turkovićem kojem su Bijeli dugovali 1,5 milijuna kuna, ali su u međuvremenu isplatili veći dio i trenutačno dug iznosi 600.000 kuna.

Turković je ostao zadnji s kojim treba pismeno potvrditi nagodba i Hajduk s velikim optimizmom u Nyon šalje dokumente o rješenju svih dugovanja. Isplatom, sporazumom na različite načine snalazio se Hajduk, ali najvažnije je da su Bijeli pred konačnim rješenjem velikog problema.

- Dokumente možemo poslati u nedjelju mailom, a odgovor iz Nyona nećemo dugo čekati. Nitko iz Uefe neće dolaziti u Split da bi provjeravao podatke, iz dokumentacije koju šaljemo bit će razvidno jesmo li pokrili sva dugovanja zaključno s posljednjim danom prošle godine - objasnio je Brbić.

Ako se dogodi da Turković ne potpiše nagodbu, morat će Brbić najkasnije u petak pronaći 600.000 kuna kako bi isplatio igrača kome Hajduk duguje već osam godina. Još od 2005. godine vuče se dugovanje koje je od izvornih 941.000 kuna u konačnici s kamatama naraslo na 1,5 milijuna kuna. Ali, na Poljudu se vjeruje da će sporazum biti potpisan i svi dokumenti uredno poslani u Nyon. Zanimljivo je pitanje koliko je Hajduk ukupno duga isplatio u proteklih 100 dana?

- Uefa nam je pružila taj dodatni rok, ali teško je precizno kazati koliko smo duga eliminirali. Bitno je da više ne dolaze nova dugovanja, da smo riješili sve što imamo, da smo sa svim vjerovnicima postigli sporazume ili smo isplatili njihov dug.

Turkovićev potpis ili 600.000 kuna pozajmice. To je ono što Hajduka dijeli od kompletiranja dokumentacije i Brbić će s pravom moći kazati kako je obavljen "golemi posao u Velikom tjednu".