Gradski derbi: Policija mora biti maksimalno spremna za eventualne neugodnosti

FK Velež, HŠK Zrinjski, policija, Stadion HŠK Zrinjski, FK Velež, Gradski derbi, Gradski derbi Zrinjski - Velež
Tim povodom u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održan je sastanak kojem su prisustovali predsjednik Sportskog saveza Hasan Šišić, predstavnici klubova i Policijske uprave.

Direktor Zrinjskog Ivan Beus izrazio je nadu kako će obje utakmice četvrtfinala Kupa proteći u fair i korektnom nadmetanju. Beus je posebnu pozornost posvetio činjenici kako će se u samo tjedan dana odigrati dvije utakmice između Zrinjskog i Veleža, te da policija u vremenu između istih mora biti maksimalno spremna za eventualne neugodnosti.

Predsjednik Veleža Adis Čevra istaknuo je kako je derbi proteklih godina prošao bez incidenata, i pohvatio rad MUP-a HNŽ-a.

"S ovog sastanka želimo poslati poruku navijačima da želimo da obje utakmice prođu u fair i sportskom nadmetanju", kazao je Čevra.

Prvi čovjek Veleža zatražio je od Grada Mostara financijsku pomoć u organizaciji utakmice.

"Pomoći ćemo klubovima u organizaciji utakmice, ali u manjem iznosu nego što je to slučaj kada se igraju prvenstvene utakmice", poručio je Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

Za prvu utakmicu četvrtfinala Kupa između Zrinjskog i Veleža na stadionu pod Bijelim brijegom najavljen je dolazak oko 300 navijača Veleža.

Predstavnici Policijske uprave Mostar naglasili su kako su sastanci u Sportskom savezu doprinjeli da derbi protekne bez incidenata. Prema njihovim riječima navijačima Veleža će autobusima iz Sjevernog logora krenuti prema stadionu pod Bijelim brijegom.

pogled.ba