GOŠK: Ohrabrenje pred najzahtjevniji dio natjecanja

Premijer liga BiH, GOŠK Gabela, Premijer liga BiH, FK Željezničar, FK Slavija, NK GOŠK, FK Borac, Premijer liga BiH, GOŠK Gabela, pripreme, BH Telecom Premijer liga BIH, GOŠK Gabela, NK Čelik, NK GOŠK, GOŠK Gabela, FK RUDAR-PRIJEDOR, FK Rudar
Osim Sarajeva i Širokog, Lavovi nigdje u prvenstvu nisu olako prepustili bodove, a malo tko je bio optimist pred put u Sarajevo i duel s Olimpicom, koji je po prvi puta nastupio na renoviranom stadionu Otoka.
- Bio sam zabrinut načinom na koji smo bespotrebno izgubili utakmicu protiv Čelika, jer bila je to i priprema za Olimpic koji ima vrlo dobru ekipu, a bili su i na putu prema gornjem dijelu ljestvice, govori trener GOŠK-a Milomir Odović.
Gabeljani su izdržali sve nalete domaćih u prvom poluvremenu utakmice.
- Imali smo i malo sreće u prvom dijelu, da bi u drugih 45 minuta sve išlo u našu korist. Šteta je što nismo otišli i do kraja, ali uzimajući u obzir kako se situacija odvijala u prvom dijelu, moram biti zadovoljan. Najvažnije je da smo nastavili niz bez poraza u prvenstvu, komentirao je Odović.

Puno posla u stanci

GOŠK nakon devet kola ima gol razliku 7:9, teško postiže, ali jednako tako i prima golove (tri utakmice su završili uz ishod od 0:0).
- Dosta toga u obrani možemo napraviti čvrstom pozicionom i duel igrom, dok je za igru prema naprijed, bolji protok lopte i sudjelovanje većine igrača u napadima, potrebno vrijeme, napominje Odović.
U dvotjednoj stanci zbog obveza reprezentacije pred GOŠK-om je puno posla.
- Slijedi nam nadogradnja u svim segmentima. Moramo podići fizičku spremu, a s obzirom da su moji treninzi uvijek s loptom, popravljat ćemo i sve ostalo. Radit ćemo dva puta dnevno, kaže Odović.
Nakon stanke Gabeljani će krenuti u najzahtjevniji dio prvenstva. Sva gostovanja su standardno teška (Zvijezda, Sloboda, Čelik), međutim, pred momčadi su i na stadionu Podavala utakmice gdje se ne mogu smatrati favoritima (Željezničar, Borac, Velež).
- Svojim prethodnim nastupima smo pokazali da je svaka utakmica prilika za osvajanje bodova. Nadam se da ćemo podići igru u stanci i bez obzira na teške protivnike iskoristiti svaku šansu za popravljanje svoje pozicije, rekao je Milomir Odović.

Pavlović: Najgore suđenje dosad

Predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović je bio dosta nezadovoljan suđenjem koje je momčad imala u duelu s Olimpicom. Posebno je bio kivan na glavnog suca susreta, Eldisa Prošića iz Cazina.
- Bilo je to daleko najgore arbitriranje što smo dosad imali u Premier ligi. Ni pomoćnici nisu bili puno bolji. Tražit ćemo od Natjecateljske komisije da se pregleda DVD s utakmice. Nadam se da će se stati u kraj takvim sucima u nogometu, izjavio je Pero Pavlović.

Najavljene kazne motivirajuće

Najavljene kazne zbog pristupa igri na utakmici s Čelikom očito su u Sarajevu za nogometaše GOŠK-a bile motivirajuće.
- Ekipa je dobro odigrala, izdržali su sve napade Olimpica, ali i loše suđenje. Zaslužili su da im bude ublažena novčana kazna za susret protiv Čelika, rekao je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović.

U petak protiv Splita

Gabeljani će u prvenstvenoj stanci odigrati i jednu prijateljsku utakmicu. Na stadionu Podavala u petak (vjerojatno u terminu od 15.30 sati) će gostovati Split, trećeplasirana momčad Prve HNL. Prvu test utakmicu u ljetnim pripremama za Premier ligu GOŠK je igrao upravo kontra Splita u gostima na Parku mladeži. Tada su domaći bili uvjerljivi savladavši Lavove 5:1 (strijelci Ćapin 2, Erceg, Golubović, Rebić - Livaja).

Dnevni list