FOTO  Zrinjski i Mladost podijelili bodove pod Bijelim brijegom

HSK Zrinjski Mladost DK
Hercegovina.info

Nogometaši HŠK Zrinjski, danas su u okviru 18. kola BHT Premijer lige BiH, na svom travnjaku ugostili momčad FK Mladost.

U prvom dijelu gledali smo jednu čvrstu utakmicu s laganom dominacijom Zrinjskog uz  66% lopte u svom posjedu, no bez konkretnih šansi na obje strane. 

Čak niti jedna niti druga momčad nisu uputile nijedan udarac u okvir gola. Ono što možemo izvdvojiti iz prvog dijela je šansa Mladosti iz 12. minute, kada nakon ubačaja iz kornera puca Hasić, no Soldo je ukrotio taj udarac, iako je išao van okvira vrata Plemića.

U 26. minuti nakon ubačaja Kadušića lopta u noge dolazi Miljanu Govedarici, no on umjesto da šutira iz prve odlučuje se na primanje lopte, koja mu bježi i odlazi u gol aut.

U 41. minuti nakon jednog ubačaja iz slobodnog udarca prijeti Mladost. Lopta dolazi do Nedima Hadžića koji ostaje sam na drugoj vratnici, no ostaje prekratak i loptu šalje iznad vrata Antonija Solde. 

Valja istaknuti kako je dosta problema po lijevoj strani obrane Plemića stvarao Englez u redovima Mladosti Famino, kojega su čak i gledatelji sa zapadne tribine Bijelog brijega nagradili pljeskom za borbu i požrtvovnost.

U nastavku Mladen Žižović je odlučio u svlačionici ostaviti Govedaricu, a na teren poslati mladog Kristijana Stanića.

U 51. minuti nova šansa za Mladost. Hreljić odlično ubacuje a Delić puca no Antonio Soldo je ponovno fantastičan na vratima i odbija loptu u korner.

No, prvi u 46. minuti odlično prijete gosti. Famino je prevario Ibaneza i šutirao, no Antonijo Soldo uspješno brani.

Samo dvadestak sekundi nova opasnost po vrata Plemića. Odlična lopta u prostor za Hadžića, no Soldo ponovno odlično istrčava i lopta bježi Hadžiću.

U 49. minuti pokušava Rustemović iz slobodnog udarca, no lopta malo iznad vrata Mladosti.

U 60. minuti Mladen Žižović iz igre vadi Čurjurića i na teren šalje još jednog napadača Ivana Lendrića.

U 66. minuti pogodak za Mladost. Nakon ubačaja Famina iz udarca iz kuta, sam na šest metara ostaje Vazda i pogađa za veliko slavlje gostiju.

U 80. minuti u šenaestercu Mladosti pada Kunić, no sudac Bojo smatra kako nema razloga za pokazati na bijelu točku.

U 89. minuti jedanaesterac za Zrinjski. Fanimo u šesnaestercu ruši Petra Kunića i sudac Bojo pokazuje na bijelu točku. 

Siguran izvođač je Edin Rustemović koji pogađa za 1:1.

Do kraja se ništa ne mijenja, te Mladost odnosi bod iz Mostara.

Zrinjski: Soldo, Gojković, Čurjurić(od 60. Lendrić), Kunić, Šovšić, Rugašević, Ibanez, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica(od 46. Stanić).

Mladost: Velić, Hadžić (od. 90. Mušija), Hreljić, Fanimo, Vazda, Hiroš, Hasić, Delić, Begić, Bajić (od 79. Smajlagić), Isaković.

Hercegovina.info