FOTO  Zrinjski poražen od Željezničara

Oko 1500 navijača došlo je da vidi derbi kola u kome su se sastali bivši i sadašnji prvak države, ali sa obzirom na prikazano nisu imali puno toga lijepoga za vidjeti.

HŠK Zrinjski: Hadžić, Rizvanović, Džidić, Aničić, Grabus, Ivanković, Stjepanović, Zovko (Đurić 70'), Zadro (Selimović 70'), Dragičević i Lendrić. Trener: Marijan Bloudek.

NK Željezničar : Šehić, Marković, Gančev, Vasilić, Stanić, Ćulum, Savić, E. Čolić, M. Bešlija (Višća 46'), Zeba (B. Čolić 85') i  Baljić (H. Bešlija 64'). Trener: Amar Osim.

U prvom poluvremenu imalo se malo toga za vidjeti, i uglavnom se igralo na polovini terena. Zrinjski je imao jalovu nadmoć, a Željezničar je u prvih dvadesetak minuta imao tri pokušaja koji nisu rezultirali pogotkom.

Od 25 do 35 gledali smo najbolju dionicu u igri Zrinjskog, i u tim minutama vidjeli smo tri pokušaja Plemića . Prvo je pokušao Ivanković iz slobodnog udarca, zatim Dragičević i Lendrić, ali se Šehić nije dao iznenaditi. Prvo poluvrijeme završilo je tako neodlučenim rezultatom 0:0.

Drugi dio počinje slično kao i prvi sa igrom na sredini terena. Pokušavali su Plemići nametnuti svoju igru, ali im to nije uspijevalo. Željezničar dolazi do vodstva u 66. minuti preko Savića, a nakon toga stručni stožer Zrinsjog pokušava sa izmjenama, ali bez velikih pomaka u igri. Do kraja nekoliko poluprilika Zrinjskog, i nekoliko odličnih intervencija Hadžića koji je spasio svoj klub od većeg poraza.

hercegovina.info