Finale lige Hercegovine u Livnu

Jučer su se tako u posuškoj Astoriji zavrtjele kuglice, a ruka Jerka Ćesića Ljudine izvukla je imena svih 10 sudionika ovogodišnjeg natjecanja, koje se prvi put igra u Livnu. Izvučeno je 10 momčadi koje će nastupiti u tri skupine (dvije skupine po tri sudionika i jedna skupina od četiri sudionika) i koje će se boriti za laskavi naslov pobjednika.

Uoči svečanog ždrijebanja, okupljenim predstavnicima općinskih natjecanja obratio se Mile Prusina, predsjednik Koordinacije: - Kroz godine natjecanja po općinama i na završnicama hercegovačkih liga završnica liga mjesnih zajednica postala je svojevrsni hercegovački brend. Ono što je zanimljivo, interes iz godine u godinu je sve veći. Samim tim na nama je zadaća da i ove godine damo kvalitetan doprinos.

Na Prusinu se nadovezao Ante Anić koji je govorio u ime ovogodišnjeg domaćina Livna:

- Nadamo se kako ćemo opravdati očekivanja te kako ćemo biti dobri domaćini i organizatori. Ukazano povjerenje puno nam znači i zbog toga ćemo dati sve od sebe kako bi se svi vi u Livnu osjećali kao kod kuće. Tehničku organizaciju će voditi ljudi iz MNK Seljaka koji imaju dugogodišnje iskustvo, riječ je o ljudima koji su jako dugo u sportu i imaju kvalitetne reference - kazao je Anić koji će na završnici obnašati i disciplinsku funkciju u prvom stupnju.

Propozicije završnice

Povjerenik završnice bit će Mario Tolić. Na sastanku su utvrđena i ostala operativna tijela. Ždrijeb je bio poludirigiran. U prve dvije skupine smještene su po tri momčadi, dok su u trećoj skupini četiri momčadi. U treću su skupinu dirigirano na brojeve 1 i 4 stavljeni pobjednici natjecanja u Livnu i Tomislavgradu. Vodilo se računa o dva faktora. Pošto je Tomislavgrad Livnu zemljopisno najbliži, oni su smješteni u skupinu s četiri momčadi. Tako se izašlo u susret nekim drugim momčadima koje bi morale putovati iz udaljenijih mjesta, a koje sada imaju jednu utakmicu manje u manjim skupinama.

S druge strane završnica se otvara derbijem između sastava Potoka (pobjednik u Livnu) i Jezerana (pobjednik u Tomislavgradu). Zbog rivaliteta ova dva mjesta, to će biti jako zanimljiva utakmica. Plasman u polufinalu ostvaruju tri najbolje plasirane momčadi iz svake skupine, kao i najbolja drugoplasirana momčad. To ne znači da će zbog većeg broja utakmica to biti momčad iz skupine s četiri momčadi, jer na kraju grupne faze posljednji protivnik u toj skupini se prema Bergerovom sustavu ljestvica briše. Svaku večer u Livnu će na rasporedu biti tri susreta, i to u satnicama 19, 20 i 21 sat.

Večernji List