FIFA predstavila službenu loptu za SP u Brazilu - Brazuca!

FIFA, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Brazuca, Adidas


Adidas je dizajnirao i proizveo loptu za Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine. Prema riječima dobavljača, Brazuca, neformalni naziv za Brazilca, najviše je testirana lopta u povjesti.

U razdoblju od 2,5 godine u deset zemalja na tri kontinenta 600 pojedinih nogometaša, trideset nacionalnih timova i klubova, isprobali su loptu za Svjetsko prvenstvo. Za testiranje učešće su uzeli poznati nogometaši među kojima su Lionel Messi, Dani Alves, Bastian Schweinsteiger i bivši superstar Zinedine Zidane.

Boje lopte, dvanaesta koju je za Svjetsko prvenstvo proizveo Adidas od 1970 ,predstavljaju brazilsku zastavu i službeni logotip Svjetskog kupa. Dizajn se odnosi na popularne 'Bahia trake', simbol vjere i sreće. Naziv za loptu je izabran od strane jednog milijuna Brazilaca u rujnu.

Sva brazilska djeca rođena 3. prosinca, na dan predstavljanja Svjetskog kupa dobijaju besplatno ovu loptu. Sve 32 reprezentacije Svjetskog nogometnog prvenstva dobijaju sredinom prosinca kako bi Brazuca loptu intenzivno tijekom treninga i natjecanja mogli dalje testirati.

nos.nl