PRETPOSTAVLJATE ZBOG ČEGA? Njemačka nogometna reprezentacija morala mijenjati brojeve 4 i 44 na dresovima

Njemački dres broj 44

Njemački nogometni savez (DFB) redizajnirao je izgled kombinacije broja 4 na nacionalnom dresu nakon kritika na račun dizajna, javlja Njemačka novinska agencija.

Nogometna reprezentativka Bibiane Schulze Solano, koja je zamijenjena na poluvremenu, nosila je dres s novodizajniranim brojem 4 u petak navečer u 3-2 pobjedi DFB momčadi protiv Austrije u Linzu.

“Jako smo sretni što je još uvijek funkcioniralo, FIFA je to već odobrila”, rekao je DFB u subotu, pozivajući se na Svjetsku nogometnu federaciju.

Njemački nogometni savez najavio je promjenu prošli ponedjeljak u suradnji sa svojim partnerom 11teamsports.

S obzirom na kratko vrijeme do kvalifikacijske utakmice ženske reprezentacije za Europsko prvenstvo, s radom se počelo već u utorak.

Proteklog vikenda proizvođač sportske opreme Adidas i DFB uskladili su prodaju dresova. Stražnji broj 44 u starom dizajnu podsjećao je na dizajn loga Oružanog zaštitnog odreda (Schutzstaffel SS-a) iz doba nacionalsocijalizma.

U Adidas storeu u ponedjeljak poslijepodne više nije bilo moguće personalizirati dresove s vlastitim imenom i brojem, a DFB je zaustavio prodaju naručenih kombinacija s brojem 44 u vlastitom online shopu.