Evo koliko su zaradili hrvatski igrači i koliko će im dati Vlada

Hrvatska zemlja, danijela škegro, Hrvatska reprezentacija, Vatreni, Hrvatska zemlja, Vatreni, uvijek vjerni

... u povijesti hrvatskog nogometa. Modrić i društvo drugim mjestom na svijetu učinili su veličanstven podvig, promovirali Hrvatsku u cijelome svijetu, a uz to su do vrha napunili blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza.

Svaka reprezentacija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo dobila je osam milijuna dolara, prolaz skupine osigurao je dodatna četiri milijuna i još četiri milijuna dolara za plasman u četvrtfinale.

Na kraju, kad se sve zbroji, za plasman u finale naši su dobili 28 milijuna dolara, dok su Francuzi na kraju zaradili deset milijuna više. Igrači i Savez unaprijed su dogovorili kako će se dijeliti Fifine nagrade pa će tako HNS od toga dobiti 60 posto, dok će ostatak igrači podijeliti međusobno.

Nešto novca dobit će i od Vlade Republike Hrvatske, temeljem uredbe koja je donesena još 21. prosinca 2017. godine. Prema toj odredi igrači će za osvojeni naslov doprvaka svijeta dobiti po 70.000 kuna, izbornik Dalić 60, dok će sve ostale osobe iz stručnog stožera podijeliti iznos od 96.000 kuna.