Eduardo donio pobjedu Arsenalu

Pogotkom glavom u 83. minuti, Eduardo da Silva osigurao je 2:1 pobjedu Arsenala nad West Hamom na Upton parku u 3. kolu FA Cupa. Bio je to peti pogodak hrvatskog reprezentativca ove sezone.

West Ham je poveo golom Alessandra Diamantia u 45. minuti i sve do 78. minute "čekičari" su bili u vodstvu. Tada je Aaron Ramsey izjednačio, a pet minuta kasnije je Eduadro postigao drugi gol za Arsenal.

Veliko iznenađenje napravili su nogometaši trećeligaša Leedsa pobijedivši na Old Traffordu manchester United 1:0. Pogodak vrijedan 4. kola FA Cupa postigao je Jermaine Beckford u 19. minuti.

S druge strane, Chelsea, branitelj naslova pobjednika Cupa, rutinski je odradio susret trećeg kola pobijedivši na Stamford Bridgeu pred 40.000 gledatelja drugoligaša Watford 5:0. 

"Bluesi" su sav posao obavili u prve 22 minute utakmice postigavši tri gola, a potom su u drugom dijelu potvrdili pobjedu. Strijelci su bili Daniel Sturridge (5, 68), John Eustace (15-autogol), Florent Malouda (22) i Frank Lampard (64).

U 4. kolu Leeds očekuje novo teško iskušenje, ovaj put na noge idu Tottenhamu u kojem igraju naši Modrić, Kranjčar i Ćorluka. Arsenal gostuje kod Stoke Citya, dok Chelsea ide na noge drugoligašu Prestonu.