Dinamo saznao protivnika u slučaju da prođe Ferencvaros, evo tko je zadnja prepreka za Ligu prvaka

Dinamo, Ferencvaroš, GNK Dinamo Zagreb, Liga prvaka, GNK Dinamo, Liga prvaka, ždrijeb, osmina finala

Prve utakmice doigravanja za Ligu prvaka na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, a uzvrati će biti odigrani 27. i 28. kolovoza.

Bolji iz dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će poraženi biti uvršteni u ždrijeb skupina Europske lige.

Ždrijeb skupina Lige prvaka bit će održan u Monte Carlu u četvrtak, 29. kolovoza, s početkom u 18 sati, dok će skupine Europske lige biti određene dan poslije na istom mjestu, s početkom ždrijeba u 13 sati.

Pobjednik para Dinamo - Ferencvaros izvučen je kao prvi, a mogući suparnici bili su švicarski Young Boys, praška Sparta i pobjednici dvoboja 3. kola kvalifikacija između ciparskog APOEL-a i Azerbajdžanskog Qarabaga te slovenskog Maribora i norveškog Rosenborga, koji su na kraju i dopali hrvatskog prvaka.

Dinamo je protiv Maribora već igrao dvaput u kvalifikacijama Lige prvaka i oba puta prošao. U sezoni 2003./04. Dinamo je slavio na Maksimiru s 2-1, a u Ljudskom vrtu je bilo 1-1 te su Zagrepčani prošli u 3. kolo kvalifikacija. Devet godina poslije Maribor je stajao Dinamu kao zadnja prepreka na putu do skupina Lige prvaka i opet su Zagrepčani bili uspješniji ostvarivši pobjede u obje utakmice, 1-0 u Mariboru te 2-1 u Zagrebu.

Budu li Zagrepčani za suparnika dobili Rosenborg, to će im biti prvi sraz s norveškim prvakom.