Danas druga runda meča za spas Hajduka od stečaja

... navijača zakazana je nova sjednica.

Dogradonačelnik Jure Šundov obećao je kako će vijećnici HGS danas podignuti ruku za spas splitskog kluba, što bi uz sedmoro vijećnika koji su tako glasali u petak, trebalo biti dovoljno za spas splitskog kluba.

Sjednica počinje u 9 sati, a već oko 8 će pred Banovinom započeti okupljanje navijača, simpatizera i građana Splita koji će prosvjedom napravit svojevrsni pritisak na gradske vlasti.

Torcida je još jučer u svom proglasu istaknula kako prosvjed neće završiti sve dok gradonačelnik Željko Kerum ne stavi svoj potpis na jamstvo za kredit. Ipak, to je nemoguće napraviti danas, jer po zakonu, Grad nakon izglasavanja cjelokupnu dokumentaciju mora dostaviti Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, a tek nakon toga može uslijediti spasonosni potpis.

Dodajmo da ovoj sjednici neće prisustvovati vijećnici koalicije SDP-HNS koji su u petak glasali protiv kredita, kao ni HČSP-ov vijećnik Luka Podrug koji je još jednom zatražio ostavke Hajdukove uprave i Nadzornog odbora. Unatoč njihovom izostanku, Hajduk bi danas trebao dobiti jamstvo, ukoliko ne budemo svjedočili još jednom političkom igrokazu...

Izvor: dalmacijanews.com