Dalić najavio osvježenja: Ovo su mladi Vatreni koji ozbiljno kucaju na vrata A reprezentacije

zlatko dalić, Hrvatska nogometna reprezentacija, izbornik hrvatske reprezentacije, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Josip Šimunić, zlatko dalić, Šuica, Hrvatska, slovačka, zlatko dalić
Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine produžila je niz nepobjedivosti na više od godinu dana: odigrala je 2:2 u gostima kod vrlo jake Italije, i to bez Vlašića, Brekala i Ćalete-Cara. Pa ima li tu još potencijala za A reprezentaciju?

"Naravno da ima kvalitete, bilo je i bit će. Počevši od golmana Grbića, lijevog beka Bradarića, Sose, Šunjića pa do More i Halilovića", izjavio je Mate Bilić, piše Gol.hr.

Nizom ozljeda lijevih bekova, pod povećalo je stigao najmlađi od nabrojenih, dokapetan Hajduka Domagoj Bradarić, koji ima samo 19 godina i već ga traže veliki europski klubovi. Ozbiljan kandidat za prvi poziv je i sjajni Ivan Šunjić, zadnji vezni prvaka Dinama.

A što je najvažnije da bi mladi igrači postali vrhunski A-reprezentativci?

"Ostvarili su ogroman uspjeh i plasirali se na Europsko prvenstvo. Imaju veliki potencijal i najbitnije za njih je da igraju", mišljenja je Bilić.

Upravo redovito igranje u klubu i samopouzdanje ističu mladi igrači koji su se već pokazali u A momčadi.

Dobre igre u mladoj vrsti nisu jamstvo velike karijere u A-reprezentaciji. Iz posljednje generacije koja je izborila Euro, imala su je petorica: Srna, Eduardo, Kranjčar, Pranjić i Babić. Ali nove snage definitivno dolaze, a na izborniku Daliću je da procijeni: treba li to biti prije ili kasnije./HMS