Da sam ja glavni, Slaven Bilić više ne bi bio izbornik

Prisjećajući se brojnih situacija iz davne ili bliske prošlosti, Igor Štimac je ustvrdio da bi za "svaku godinu života mogao bih napisati jednu knjigu".

Još tijekom igračkih dana je nekim svojim postupcima podizao puno prašine, a broj kontroverzi se povećao nakon završetka karijere. Zbog 'noćnih incidenata' znao je završiti i na sudu, ali je sve sporove, kaže - dobio.

"Trebalo me uništiti zbog toga što sam podržavao i pomagao Anti Gotovini. Prijatelji smo, čuli smo se dok je bio u bijegu, a protiv mene je pokrenuta hajka kao da sam najgori kriminalac. Danas me kriminaliziraju da bi me maknuli iz hrvatskog nogometa, ali neću se predati", poručio je Štimac koji se nikada nije libio javno reći svoje mišljenje.

Tako je bez pardona izrekao i svoj sud o nekadašnjem suigraču, poslovnom partneru i prijatelju - aktualnom hrvatskom izborniku Slavenu Biliću.

"Da sam vodio HNS kada se Bilić nije uspio plasirati na SP 2010., on više ne bi bio izbornik. Nije zaslužio novi mandat. Igrači su ga prerasli, više im nije autoritet, a prijateljstvo više ne prolazi", zaključio je Štico.

izvor: sportski.net.hr