Cipar u 11 minuta od 0:2 do pobjede protiv BiH

BIH, cipar, BIH, Gibraltar
Već u trećoj minuti zmajevi su imali priliku za vodstvo, ali udarac Lulića zaustavio je okvir gola. Na novu priliku čekalo se do 21. minute kada je Ibišević u dobroj poziciji promašio cijelu loptu.

Cipar je odgovorio u 25. minuti preko Labala koji s osam metara u izglednoj poziciji puca pokraj gola. BiH do vodstva dolazi u 32. minti kada je nakon ubačaja Pjanića iz kuta koljenom loptu u mrežu pospremio Šunjić. U 43. minuti već je 2:0, a ovog puta nakon ubačaja Kolašinca strijelac je Višća.
U nastavku Cipar je krenuo bolje, a u 65. minuti smanjili su na 2:1 golom Christofija. Samo dvije minute kasnije domaćin je izjednačio i to preko Labana.

Do nevjerojatnog preokreta u samo 11 minuta Ciprani su stigli u 76. minuti kada je za 3:2 zabio Sotiriou.

Belgija se lakoćom obračunala protiv Gibraltara te slavila s 9:0. Već do poluvremena zabili su šest golova, a u strijelce su se upisali Mertens, Meunier, Hazard, dvaput Lukaku, te Witsel, koji je sjajno pogodio u 27. minuti, da bi u 40. dobio izravni crveni karton.

U nastavku vragovi su zabili još tri gola, a hat-trick je kompletirao Meunier, dok je iz penala pogodio Lukaku. Od 82. minute i gosti su imali deset igrača nakon isključenja Barnetta.
Nade BiH u Svjetsko prvenstvo u Rusiji žive zahvaljujući Estoniji koja je u Grčkoj odigrala 0:0.

Belgija tri kola do kraja ima 19 bodova, šest više od druge Grčke i osam više od BiH. Cipar je četvrti s deset, Estonija peta s pet, a Gibraltar je na začelju s nula bodova.

Goal.com