Cibalija šokirala Dinamo! Kresinger u 87.minuti uzeo bodove Modrima!

Već drugu utakmicu zaredom u domaćem prvenstvu Dinamo nije uspio doći do pobjede. Nakon što su odigrali neodlučeno protiv Intera u Zaprešiću, ovaj put su taj rezultat ponovili protiv Cibalije u Vinkovcima.

Nakon ovog rezultata Hajduk bi mogao ispasti najsretniji ukoliko sutra pobijede te tako dođu na prihvatljivih šest bodova razlike uoči zimske pauze.

U prvih dvadesetak minuta utakmice Dinamo je bio aktivniji na terenu. Unatoč tome Cibalia je prva zaprijetila preko Kresingera, a uzvartio je Dinamo u 19. minuti kada je Sammir iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

Vinkovčane je minutu poslije Koledić doveo u vodsvto kada ga je Vitaić uposlio, a on precizno poslao loptu u kut za vodstvo . Nakon tog vodsvta Dinamo je nastavio pokušavati, a Sammir je ponovno pogodio ist vratnicu u 25. minuti nakon još jednog pokušaja iz daljine.

Na odmor se otišlo s vodstvom Cibalije, ali prije samog poluvremena Kresinger je još jednom probao glavom, dok je s druge strane Calello probao iz daljine.

U nastavku igre ušao je Mateo Kovačić što se pokazalo pravim pogotkom, jer je on u nastavku zabio i to tako što je nakon slaloma kroz nekoliko igrača Cibalije matirao Vranjića udarcem s ruba šesnaesterca u 54. minuti za 1:1.

Rukavina je u sljedećem napadu također probao iznenaditi sličnim pokušajem. Kovačić je imao još jednu priliku ali ga je ovaj put Vranjić uspio zaustaviti u 64. Minut. Nakon toga je Kelava morao inervenirati na udarce Vitaića i Bartolovića.

Poslije prekršaja nad Badeljom i doszđenim slobodnim uidarcem za Dinamo, lopte se primio Ibanez te je pospremio za vodstvo gostiju.

Cibalia se nije predavala do kraja te je u 87. minuti nakon izvođenja udarca iz kuta loptu glavom pospremio Kresinger i postavio konačnih 2:2. Dinamo na kraju mogao i do pobjede, ali pokušaji Vrsaljka, Rukavine i Ibaneza nisu pronašli put do mreže.

izvor: sportske novosti