Čačić: Dinamo neće biti talac nijednog igrača

- Ispred nas je uzvrat 3. pretkola, utakmica koja nam osigurava najmanje osam europskih utakmica i u nju ulazimo s prednošću iz Moldavije, ali i maksimalno koncentrirani. Imamo veliku i značajnu prednost iz prve utakmice, ali utakmicu ćemo igrati kao da je jedina i tako tražiti pobjedu i prolaz u play-off - rekao je trener Modrih na otvaranju pa prokomentirao nesportsko ponašanje igrača posljednjih nekoliko dana.

- Posljednjih dana imamo određenih iščašenih ponašanja i stoga u srijedu nećemo računati na Sammira i Pokrivača koji su se ponijeli neprofesionalno te nisu napravili pravu pripremu za utakmicu - kaže trener te objašnjava: - Ovdje ne postoji nijedan igrač koji nije važan i koji je ovdje "zalutao", ali Dinamo neće biti talac nijednog igrača.

Naravno, nije bilo lako uoči ovako bitne utakmice odstraniti igrače kao što su Sammir i Nikola Pokrivač: - Isprva mi je bilo žao jer se radi o mladim ljudima, ljetu i blizini mora, no egzistiranje u Europi je nešto o čemu mi svi ovisimo i ne možemo zažmiriti na ovakvo ponašanje tako da, na koncu, nije bilo teško donijeti odluku. To je jedino ispravno i normalno. Isto tako, takve situacije se događaju u najvećim klubovima svijeta i nije to zapravo ništa čudno; nakon toga slijede sankcije i idemo dati sve od sebe kako bismo ih nadomjestili.

Duljina kazne još nije dogovorena, no dok se to treba dodatno odrediti financijska kazna je sigurna: - Tako je, sigurno će biti financijski kažnjeni, a vidjet ćemo koliko dugo nećemo računati na njih na utakmicama - rekao je trener Modrih pa dodao kako vjeruje da će se cijeli slučaj pozitivno odraziti na momčad: - Mislim da će se reflektirati dobro i da će to biti poticaj ostalima. Do nekih granica se stvari mogu tolerirati, no postoji granica kada jednostavno moramo reagirati.

Kako su igrači reagirali na cijelu situaciju najbolje je opisao Fatos Beqiraj: - Nemam komentara na to. Naš je posao igrati i dobivati utakmice te poštivati odluke kluba -rekao je napadač Modrih koji je donio pobjedu u Moldaviji te nastavio: - Čeka nas teška i bitna utakmica za sve nas te moramo biti pravi kako bismo došli do pobjede i prolaza. Pokazali smo tamo da možemo, unatoč svemu što je pisalo, odigrali dobru utakmicu i mogli čak zabiti i drugi gol, no i ovako imamo jako dobar rezultat i ako damo 100 posto - možemo dalje. Pobjedom bismo osigurali minimalno Europsku ligu, a vjerujemo i Ligu prvaka tako da itekako imamo motiva dati sve od sebe.

Dobra vijest je što se u momčad vraća Arijan Ademi: - On se jučer ispričao ekipi i meni, rekao da je bio frustriran isključivo na sebe, a obzirom da je on vrlo korektan mladi dečko koji svojim ponašanjem nije narušio odnose dečki su s pljeskom prihvatili njegovu ispriku i on je kandidat za utakmicu - zaključio je strateg Modrih.

Za istu vjerojatno neće konkurirati Adrian Calello koji ima problema s vratom odnosno leđima, kao niti Mateo Kovačić i Ivan Krstanović koji su već dulje vrijeme zbog ozljeda van terena.

Modri će u utorak poslijepodne odraditi trening, a nakon toga otići u karantenu gdje će dočekati utakmicu.

Ulaznice

Prodaja ulaznica za utakmicu ide jako dobro, a oni koji još nisu osigurali svoje mjesto u srijedu od 20:45 na Maksimiru mogu sve o prodaji ulaznica vidjeti OVDJE.

gnkdinamo.hr